Hamza Eren Göksu yeniden Avrupa şampiyonluğuna odaklandı

19 yaşındaki milli kick boksçu Hamza Eren Göksu, 6-15 Kasım'da Makedonya'da düzenlenecek Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 54 kg Low Kick kategorisinde altın hedefliyor.

Yayın Tarihi: 04.11.2026 10:15
Güncelleme Tarihi: 04.11.2026 10:15

Hamza Eren Göksu yeniden Avrupa şampiyonluğuna odaklandı

Hamza Eren Göksu Avrupa'ya hazırlanıyor

19 yaşındaki milli sporcu Hamza Eren Göksu, daha önce elde ettiği başarıların üzerine bir yenisini koymak için Makedonya'da düzenlenecek Kick Boks Büyükler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor. 6-15 Kasım tarihlerinde yapılacak şampiyonada 54 kilogram Low Kick kategorisinde ringe çıkacak olan Göksu, kariyerinde zaten 3 defa dünya şampiyonluğu ve 1 defa Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

yola çıkışı ve motivasyonu:

Kastamonu doğumlu sporcu, kick boksa 11 yaşında akran zorbalığına maruz kalmasının ardından savunma amaçlı başladığını belirtiyor. Eldar Elizade ile tanışmasının kariyerindeki dönüm noktası olduğunu söyleyen Göksu, sekiz yıldır dövüş sporlarıyla ilgileniyor ve bu süre içinde sayısız Türkiye şampiyonluğu elde etti. Milli formanı daha önce birçok kez giydiğini vurgulayan sporcu, yeniden ülkeyi temsil etmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade ediyor.

hazırlık süreci ve antrenörün perspektifi:

Hazırlık sürecinde haftanın altı günü çift antrenman yaptığını söyleyen Göksu, son bir aydır yoğun bir şekilde çalıştığını ve moralinin yüksek olduğunu belirtiyor. Antrenörü ve Kick Boks Kastamonu İl Temsilcisi Eldar Elizade ise sporcusunun disiplini ve performansından övgüyle bahsediyor. Elizade, Kastamonu'dan çıkan bir sporcunun üçüncü kez dünya şampiyonu olmasının kendileri için büyük mutluluk olduğunu, şimdi hedeflerinin Avrupa'da tekrar madalya almak olduğunu aktarıyor.

Antrenör ayrıca kamp düzeninde ilerlediklerini, günde çift idman yapıldığını ve pazar günleri dinlenme planlandığını söylüyor. Sporcuya maç tecrübesi kazandırmak amacıyla ayda 1-2 kez büyük şehirlere dövüşmeye gönderildiği, ayrıca Kick Boks'un yanı sıra Muaythai, Wushu ve boks çalışmalarının da sürdüğü ifade ediliyor. Elizade, bu hazırlıkların Göksu'yu Avrupa ringine en iyi şekilde taşıyacağına inanıyor.

Hamza Eren Göksu, mevcut performansı ve sıkı hazırlık programıyla Makedonya'dan madalya hedefiyle ayrılıyor ve bayrağı göndere çekme amacını yineleyerek umutlu bir şekilde şampiyonaya gidiyor.

MİLLİ SPORCU HAMZA EREN GÖKSU, MAKEDONYA'DA DÜZENLENECEK KİCK BOKS BÜYÜKLER AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN...

MİLLİ SPORCU HAMZA EREN GÖKSU, MAKEDONYA'DA DÜZENLENECEK KİCK BOKS BÜYÜKLER AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN DA ALTIN MADALYAYLA DÖNMEYİ HEDEFLİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!