Hakkari’de toprak kayması isale hattına zarar verdi; ekipler hattı onarıp su akışını yeniden sağladı

Hakkari'de yağış sonrası toprak kayması Otluca köyü yolu üzerindeki 350 ve 400'lük isale hatlarını vurdu; Su İşleri ekipleri hattı onarıp su akışını yeniden sağladı.

Yayın Tarihi: 06.04.2026 15:00
Güncelleme Tarihi: 06.04.2026 15:00

Hakkari’de toprak kayması isale hattına zarar verdi; ekipler hattı onarıp su akışını yeniden sağladı

Hakkari’de toprak kayması isale hattına zarar verdi; ekipler hattı onarıp su akışını yeniden sağladı

Hakkari'de etkili yağışların ardından meydana gelen toprak kayması, kentin içme suyu altyapısında hasara yol açtı. Otluca köyü yolu üzerinde bulunan ve şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan iletim hatları zarar gördü.

Hasar ve müdahale

Olayda Otluca köyü yolu üzerindeki 350 ve 400'lük ana şebeke isale hatları etkilendi. Kentte su kesintisi yaşanmaması amacıyla Hakkari Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri hızla sahaya intikal ederek onarım çalışmalarına başladı.

Onarım süreci ve sonuç

Ekiplerin gece gündüz süren yoğun çalışması sonucunda hatlarda oluşan arıza giderildi ve isale hattı yeniden faaliyete geçirildi. Yapılan onarım çalışmalarıyla kentin içme suyu akışı normale döndü.

Olay, yağış kaynaklı zeminsellik sorunlarının içme suyu altyapısı üzerindeki etkisini gösterirken, belediye ekiplerinin hızlı müdahalesi su hizmetlerinin sürekliliğini sağladı. Onarım çalışmaları, altyapının kırılgan noktalarının tespitine ve benzer risklere karşı takip ve önleyici tedbirlerin önemine işaret ediyor.

HAKKARİ’DE YAĞIŞLARIN ARDINDAN MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE ZARAR GÖREN İÇME SUYU İSALE...

HAKKARİ’DE YAĞIŞLARIN ARDINDAN MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE ZARAR GÖREN İÇME SUYU İSALE HATTI, EKİPLERİN YOĞUN ÇALIŞMASIYLA YENİDEN HİZMETE ALINDI.

HAKKARİ’DE YAĞIŞLARIN ARDINDAN MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE ZARAR GÖREN İÇME SUYU İSALE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!