Hakkâri'de sınır ticareti ve ortak yatırımlar için İran heyetiyle görüşmeler yapıldı

İran Büyükelçisi Mohammadhassan Habibollahzadeh'in Hakkâri ziyareti, sınır ticaretini genişletme ve ortak yatırımları görüşme odaklı gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 06.08.2026 17:21
Güncelleme Tarihi: 06.08.2026 17:21

Hakkâri'de sınır ticareti ve ortak yatırımlar için İran heyetiyle görüşmeler yapıldı

hakkâri temaslarının kapsamı:

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammadhassan Habibollahzadeh başkanlığındaki heyet, Hakkâri’de çeşitli resmi temaslarda bulundu. Heyette İran Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Asghar Omidi, İran’ın Van Başkonsolosu Seyedhassan Yahyavi ile İran Dışişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Temsilcisi Saeid Khajavi yer aldı.

görüşmelerin odak noktaları:

İran heyeti, Hakkâri Valiliği ve Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle bir araya gelerek Türkiye ile İran arasındaki sınır ticaretinin mevcut durumu ve gelişme alanlarını değerlendirdi. Toplantılarda özellikle sınır kapılarının ve ticaret hacminin geliştirilmesi, bölgesel kalkınmaya katkı sunacak yatırım fırsatları ile karşılıklı ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik adımlar ele alındı.

takdim ve kapanış:

Program kapsamında Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, anı olarak Büyükelçi Mohammadhassan Habibollahzadeh'e plaket takdim etti. Ziyaret, heyet üyeleriyle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MOHAMMADHASSAN HABİBOLLAHZADEH BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET...

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MOHAMMADHASSAN HABİBOLLAHZADEH BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET, HAKKÂRİ'DE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TEMASLARDA SINIR TİCARETİNİN GELİŞTİRİLMESİ, EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN ARTIRILMASI VE ORTAK YATIRIM İMKANLARINI GÖRÜŞTÜ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.