Bist 100
10.336,5 0%
DOLAR
32,29 0,01%
EURO
34,71 -0,06%
ALTIN
2.388,72 0,02%

Hakan Fidan Yeni Zelandalı mevkidaşı ile Gazze’yi görüştü!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Yeni Zelandalı mevkidaşı ile bir araya geldi. Gazze’deki durumu görüşen iki Dışişleri Bakanı, felaketin bir saat bile devam etmemesi gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 26.04.2024 17:30
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 17:30

Hakan Fidan Yeni Zelandalı mevkidaşı ile Gazze’yi görüştü!

Hakan Fidan, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile görüştü. Mevkidaşı ile Gazze’de devam eden katliamı görüşen Hakan Fidan, söz konusu toplantıyı İstanbul Temsilciliği’nde gerçekleştirdi. İstanbul Temsilciliği’nde gerçekleştirilen görüşmenin ardından Peters ile Fidan ortak bir basın açıklaması yaptı. 

Türkiye ziyaretini “çok özel” olarak tanımlayan Peters, Türkiye ile Yeni Zelanda’nın sıra dışı bir ilişkiye sahip olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki kaderin Çanakkale Savaşı ile farklı bir aşamaya geldiğini kaydederek birçok ülkenin Türkiye’nin cömertliğini örnek alması gerektiğini ekledi. Bunun gerçekleşmesi durumunda dünyanın çok daha iyi bir yer olacağını savunan Peters, bugünlerin yalnızca Anzak Günü çerçevesinde düzenlemeler değil, iki ülke arasındaki sıcak ilişkiler olarak tanımladı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine gösterdiği cömertliğin Yeni Zelanda tarafından takdir edildiğini altını çizen Peters, Filistin savaşına değindi. Filistin’in uzun zamandır iki devletli çözüm desteklediğini ifade eden Peters, savaşın bugün sona ermesi için çağrıda bulunduklarını söyledi. Kalıcı barış gerçekleştirdiklerini söyleyen Peters, kalıcı çözüm gerektiğini belirtti. Ayrıca Gazze’de devam eden felaketin bir gün daha devam etmemesi gerektiğini vurguladı.