Altıeylül'de kırsal ulaşım ağı güçlendiriliyor
Altıeylül Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını iyileştirmeye yönelik yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar, hem yerleşim bağlantı yollarında hem de tarımsal üretimin erişim ihtiyacını karşılayan tarla yollarında yoğunlaşıyor.
Yapılan çalışmalar ve kapsam
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen program dahilinde, 2026 yılının başından bu yana ilçede toplam 58 km yol çalışması tamamlandı. Ekipler, ulaşımı güçleştiren kritik noktalar başta olmak üzere bakım, onarım ve düzenleme faaliyetlerini planlı şekilde gerçekleştirerek yolların kullanım ömrünü uzatmaya odaklanıyor.
Tarımsal üretime erişim desteği
Üreticilerin tarlalarına ve ürünlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yürütülen tarla yolu çalışmaları kapsamında 2026 yılı içinde farklı kırsal mahallelerde toplam 65 km tarla yolu açılarak çiftçilerin hizmetine sunuldu. Bu düzenlemeler, ekim, bakım ve hasat dönemlerinde yaşanan ulaşım aksaklıklarını azaltmayı ve tarımsal faaliyetlerin sürekliliğine katkı sağlamayı hedefliyor.
Başkan Hakan Şehirli'nin değerlendirmesi
Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli yürütülen çalışmalarla ilgili olarak şunları ifade etti: Altıeylül’ün kalkınmasının yolu güçlü kırsal altyapıdan geçiyor. İlçemizin dört bir yanında yol yapım ve iyileştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle üreticilerimizin tarlalarına ulaşımını kolaylaştıracak tarla yollarına büyük önem veriyoruz. Yılın ilk aylarından bu yana hem mahalle yollarında hem de tarla yollarında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Çiftçimizin emeğinin değer bulması, ürününü rahatlıkla pazara ulaştırabilmesi için sahada olmaya devam edeceğiz. Altıeylül Belediyesi olarak kırsal mahallelerimize yatırım yapmayı sürdürecek, üretimin ve üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz
Belediye ekipleri, mahalle bağlantı yolları, arazi geçiş güzergâhları ve kullanım ömrünü tamamlamış yolları yeniden düzenleyerek vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşım sağlamasını amaçlıyor.
ALTIEYLÜL'DE KIRSAL ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR