Haiti'de bir çetenin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 2 asker ve en az 10 sivil hayatını kaybetti. Yerel basında çıkan haberlere göre, olay Port-au-Prince'e bağlı Delmas 30 bölgesinde meydana geldi. Saldırıdan sonra sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, evlerin ateşe verildiği ve birçok kişinin evini terk etme zorunda kaldığı görüldü.
Olaydan, eski polis Jimmy Cherizier'in liderliğindeki çete sorumlu tutuluyor. Haiti Ulusal Polisi, SWAT birimleri ve Geçici Çete Karşıtı (UTAG) ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda 5 çete üyesi etkisiz hale getirildi.
Haiti Başbakanı Alix Didier Fils-Aime, yaptığı açıklamada, ülkede güvenlik ve ekonomik istikrar sağlanmadan seçim yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Fils-Aime, çetelere karşı yürütülen savaşın büyük kaynak gerektirdiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi’nin verilerine göre, 2024 yılında Haiti'de suç çeteleri nedeniyle en az 5,601 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik sorunlarına çözüm bulmak için, Afrika liderliğindeki Çok Uluslu Güvenlik Destek Misyonu'na katılmak üzere toplamda 900 Kenyalı polis Haiti'ye ulaştı.