DOLAR
42,59 -0,04%
EURO
49,62 -0,13%
ALTIN
5.747,17 0,29%
BITCOIN
3.941.751,72 0,53%

Gürün'de 'Unutulan Eşyaların Dili' Sergisi Suçatı Ortaokulu'nda Yoğun İlgi Gördü

Suçatı Ortaokulu'nun düzenlediği 'Unutulan Eşyaların Dili' sergisinde yaklaşık 100 yıllık eşyalar ve geleneksel yaşam izleri sergilendi; yetkililer öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 10.12.2025 11:02
Güncelleme Tarihi: 10.12.2025 11:34

Gürün'de 'Unutulan Eşyaların Dili' Sergisi Suçatı Ortaokulu'nda Yoğun İlgi Gördü

Gürün'de 'Unutulan Eşyaların Dili' Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Sivas'ın Gürün ilçesinde Suçatı Ortaokulu tarafından açılan 'Unutulan Eşyaların Dili' sergisi, ziyaretçilerde geçmişe dair canlı izler bıraktı. Sergide yaklaşık 100 yıllık eşyalar, geleneksel yaşam izleri ve yerel kültürel değerler bir araya getirildi; ziyaretçiler serginin sunduğu tarihî atmosferi değerlendirdi.

Serginin Önemi ve Katılımcılar

Sergi, okul bünyesinde gerçekleştirilen kültürel bir çalışma olarak hem eğitim hem de toplumsal hafızanın canlı tutulmasına katkı sağladı. Etkinlikte, sergi hazırlığında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerin rolü öne çıktı. Programa Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı; Başkan Çiftçi, kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Değerlendirme

Bu tür sergiler, yerel belleği görünür kılmak ve genç kuşaklarda kültürel bilinci güçlendirmek açısından önem taşır. Suçatı Ortaokulu'nun girişimi, hem öğrencilerin tarihle ilişki kurmasına olanak sağladı hem de toplumda kültürel mirasa yönelik farkındalığı artırdı.

SUÇATI ORTAOKULU’NDA AÇILAN SERGİDE 100 YILLIK EŞYALAR VE KÜLTÜREL YAŞAM İZLERİ ZİYARETÇİLERİ...

SUÇATI ORTAOKULU’NDA AÇILAN SERGİDE 100 YILLIK EŞYALAR VE KÜLTÜREL YAŞAM İZLERİ ZİYARETÇİLERİ GEÇMİŞE YOLCULUĞA ÇIKARDI.

SUÇATI ORTAOKULU’NDA AÇILAN SERGİDE 100 YILLIK EŞYALAR VE KÜLTÜREL YAŞAM İZLERİ ZİYARETÇİLERİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.