Gurbetçiler Türkiye'ye Giriş Yapmanın Mutluluğunu Yaşıyor
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için Avrupa'dan yola çıkan gurbetçilerin ülkeye girişleri sürüyor. Edirne'deki sınır kapılarından giriş yapan bu vatandaşlar, işlemlerini tamamladıktan sonra memleketlerine doğru seyahat ediyorlar.
Almanya'nın Hannover kentinden gelen Sinan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yolculuğun ardından Türkiye'ye kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Aksoy, tatilini memleketi Adana'da geçireceğini belirterek, "Vatanımıza kavuştuk, keyfimiz yerinde. Havası güzel, insanları güzel. Bir yıl boyunca vatana kavuştuk, gurbetin eziyetini çekip memlekete gelmek çok güzel oluyor," dedi.
Gurbetçilerin Türkiye'ye sevinçle girdiklerini, ancak dönüşte hüzünle ayrıldıklarını anlatan Aksoy, gurbetteki bayramların zor geçtiğini kaydetti.
Almanya'nın Frankfurt kentinden gelen Özkan Aktacı ise Türkiye'yi çok özlediğini dile getirdi. Tatilini akraba ziyaretleriyle geçireceğini paylaşan Aktacı, "Tekirdağ ve Eskişehir'de akrabalarımızı ziyaret edeceğiz. Yıllardır gelip gidiyoruz. Bu yıl da geldiğimiz için çok mutluyuz," ifadelerini kullandı.
Almanya'dan gelen Zabit Kaygusuz da yolculuğun yorucu geçtiğini anlatırken, "İnanın karşıdan gelirken Türk bayrağını görünce yorgunluk dahi kalmıyor. Ağlamamak elde değil. Tatilde vatanımda her günümü dolu dolu değerlendireceğim," şeklinde konuştu.
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yaşadıkları Avrupa ülkelerinden yola çıkan gurbetçilerin gelişleri sürüyor. Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapan gurbetçiler, işlemlerini tamamladıktan sonra memleketlerine doğru yola koyuluyor.
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yaşadıkları Avrupa ülkelerinden yola çıkan gurbetçilerin gelişleri sürüyor. Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapan gurbetçiler, işlemlerini tamamladıktan sonra memleketlerine doğru yola koyuluyor.