Gümüşhane'de UMKE Tatbikatı Yapıldı
Gümüşhane'de, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "UMKE Acil Müdahale Ünitesi Kurulumu, İşletilmesi Eğitim ve Tatbikatı" etkinliği Köse ilçesindeki tabiat parkında gerçekleştirildi. Tatbikata 112 Acil Sağlık, UMKE ve jandarma ekipleri katıldı.
Ekipler, senaryo gereği Erzincan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında yıkılan bir binada arama kurtarma çalışmaları yaparak tatbikatı gerçekleştirdi. Bu kapsamda, enkazdan çıkarılan yaralılar ilk müdahalenin ardından Acil Müdahale Ünitesi'ne taşındı.
Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Emre Karataş, tatbikatın 17 personelin katılımıyla yapıldığını belirtti. Karataş, depremin Türkiye'nin gerçeği olduğunu vurguladı ve kurum olarak tüm afetlere hazırlıklı olabilmek için periyodik aralıklarla tatbikatlar düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca, iki gün süren eğitimlerin tatbikatla tamamlandığını sözlerine ekledi.
Gümüşhane'de "UMKE Acil Müdahale Ünitesi Kurulumu, İşletilmesi Eğitim ve Tatbikatı" düzenlendi.
Gümüşhane'de "UMKE Acil Müdahale Ünitesi Kurulumu, İşletilmesi Eğitim ve Tatbikatı" düzenlendi.