Göreme'de çökmenin ardından peribacasının çevresinde koordineli temizlik ve güvenlik çalışması

Göreme'de dün peribacasının kısmi çöküşü sonrası 3 kişi hayatını kaybetti, 5 yaralandı; tehlikeli kaya parçaları iş makineleriyle kaldırılıyor.

Yayın Tarihi: 30.10.2026 12:20
Güncelleme Tarihi: 30.10.2026 12:21

Göreme'de çökmenin ardından peribacasının çevresinde koordineli temizlik ve güvenlik çalışması

bölgede yürütülen çalışmalar:

Nevşehir'in Göreme beldesinde dün gerçekleşen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı peribacası çökmesinin ardından, bölgedeki riskli kaya parçalarının temizlenmesine başlandı. Yapılan ilk incelemelerde çökme alanının çevresinde düşme riski taşıyan parçalar tespit edildi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından, tehlike oluşturan kaya parçaları iş makineleri yardımıyla kontrollü şekilde kaldırılıyor. Çalışmaların önceliği yeni kaya düşmelerinin önüne geçmek ve çevre güvenliğini sağlamaktır.

güvenlik önlemleri ve görevli ekipler:

Temizlik ve güvenlik çalışmalarında geniş önlemler alındı. Bölgede AFAD, Kapadokya Alan Başkanlığı ve jandarma ekipleri hazır bulunuyor ve sahada koordinasyon sağlanıyor. Çevre güvenliğinin korunması için çalışma alanı çevresinde kontrol noktaları ve uyarı düzenlemeleri uygulandı.

Çalışmalar sırasında, kontrollü kaldırma süreçleri ve makina kullanımıyla olası ek risklerin azaltılması hedefleniyor. Yetkililer, vatandaşların bölgeye yaklaşmaması yönünde uyarılarda bulunuyor ve güvenlik çemberinin korunmasına özen gösteriliyor.

Şimdiye kadar yürütülen müdahaleler, hem can kayıplarının yaşandığı çökme bölgesinin hem de civar alanların olası tehlikelere karşı izole edilmesine odaklanıyor. Ekipler, alanın tamamen güvenli hale gelmesinin ardından ilave değerlendirmeler yapacak ve gerekli görülürse ek çalışma planları uygulamaya koyacak.

NEVŞEHİR’İN GÖREME BELDESİNDE DÜN MEYDANA GELEN VE 3 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ, 5 KİŞİNİN...

NEVŞEHİR’İN GÖREME BELDESİNDE DÜN MEYDANA GELEN VE 3 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ, 5 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAYA ÇÖKMESİNİN ARDINDAN BÖLGEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.