Bist 100
10.714,22 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,02 0%
ALTIN
2.503,97 0,63%

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir adayı 32 milyon dolara satın aldı!

Larry Page, Porto Riko'da bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 01.02.2024 15:56
Güncelleme Tarihi: 01.02.2024 20:48

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir adayı 32 milyon dolara satın aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, Porto Riko'da büyük bir özel ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Fakat Page’in adayı 2018 yılında satın aldığı öğrenilirken, satış işlemi, ortaya çıkan belgeler nedeniyle basına daha yeni sızdı.

Page, daha önce Karayipler'de ada satın almak için kullandığı bir şirket olarak tanımladığı US Virgin Island Properties LLC adlı bir limited şirketini kullanarak adayı 32 milyon dolara satın almıştı.

Mülkiyet belgelerine ve adayla ilgili yasal bir dosyaya göre, Cayo Norte'nin satın alınması adanın büyük bir bölümünün 28,7 milyon dolara ve daha küçük bir bölümünün ise 3,4 milyon dolara alınmasını kapsıyordu. Ayrıca, toplam 32 milyon doların biraz üzerinde satın alınabilir arazinin tamamını oluşturuyordu.

Porto Riko'nun Fajardo emlak sicilinde dosyalanan ve Business Insider tarafından incelenen belgelerde, satışın Assumption LLC adına Cristina Rosado tarafından onaylandığı da belirtiliyor.

google

PAGE’İN TOPLAM 5 ADASI OLDU

Cayo Norte ile birlikte Page'in Karayipler ve Güney Pasifik'i kapsayan toplam 5 adası olduğu bilinirken, daha fazla adaya sahip olup olmadığı bilinmiyor.

Cayo Norte, Porto Riko'nun yaklaşık 20 deniz mili doğusunda ve bir takımada oluşturan başka bir ada olan Culebra'nın hemen kuzeydoğusunda yer alıyor. Cayo Norte beyaz kumlu plajları, çevresindeki mercan resifleri ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları için bir sığınak olmasıyla biliniyor. Ada daha önce, 2006 yılında SVI Investments aracılığıyla açık artırmaya çıktığında adayı satın alan yerel bir geliştirici olan Dan Shelley'e ve ondan önceki yıllar boyunca Padrón ailesine aitti.

Page'e satış özel olarak ve o kadar sessiz bir şekilde yapıldı ki, Porto Riko'daki bazı yerel arazi yetkilileri bunun gerçekleştiğinden ya da yeni sahibin kim olduğundan bile habersizdi. Hatta bazıları Cayo Norte'nin hâlâ Shelley'e ait olduğuna inanıyordu. Shelley'den önce adanın sahibi olan ailenin soyundan gelen Louis Padrón, adayı bir Google yöneticisinin satın aldığına dair bir söylenti duyduğunu ancak kim olduğunu bilmediğini söyledi.