Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 0,02%
EURO
34,85 0,06%
ALTIN
2.394,8 0,56%

Google’dan yapay zekâ destekli doktor geliyor!

Google, hastalara teşhis koymaya yardımcı olabilecek yapay zekâ destekli bir doktor geliştirdi.

Yayın Tarihi: 27.01.2024 09:50
Güncelleme Tarihi: 27.01.2024 09:50

Google’dan yapay zekâ destekli doktor geliyor!

Yapay zekâyı doktorların muayenehanesine getirmek, doktorların ve hastaların uğraşmak zorunda kaldığı bazı stres faktörlerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu da IBM'in Watson bilgisayar sistemiyle bir süredir üzerinde çalıştığı bir konu. Ancak 10 yılı aşkın bir süredir piyasada olmasına rağmen Watson çok fazla ilerleme kaydedemedi.

ChatGPT gibi geniş dilli modellerin ortaya çıkmasıyla, tıp endüstrisinde devrim yaratma ve gerçekten güvenilir yapay zekâ doktorları yaratma olasılığı, özellikle Google DeepMind'ın da bu yönde çalışmasıyla, her zamankinden daha muhtemel olarak görülüyor. Bu kapsamda, DeepMind ekibi AMIE ya da Articulate Medical Intelligence Explorer adını verdikleri yeni bir yapay zekâ modeli önerdi.

doktor

DOKTORLARIN YERİNİ ALMAYACAK

Kısa süre önce arXiv ön baskı sunucusuna gönderilen yeni bir makaleye göre, AMIE hastalardan gelen bilgileri alabilecek ve ardından tıbbi durumlarının şu anda nerede olduğuna dair net açıklamalar sunabilecek.

AMIE doktorların yerini almak üzere tasarlanmadı Google'ın yapay zekâlı doktor sistemi, yalnızca sağlık ziyaretleri ve konsültasyonlar için doktorun asistanı olarak hareket etmeyi amaçlıyor.

Google, AMIE gibi bir teknolojiyle doktorların hayatını kolaylaştırabileceğini ve hastaların aldığı ziyaretlerin kalitesini artırabileceğini umuyor. Doktorun tıbbi durumları ve diğer şeyleri açıklamak gibi her şeyi yapması gerekmezse, sürecin diğer kısımları söz konusu olduğunda kişisel bir yaklaşım için daha fazla alan açılacak.