Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,23 0,18%
EURO
35,16 0,08%
ALTIN
2.456,5 0,04%

Google Bard’dan yeni bir yapay zekâ hamlesi!

Google Bard nihayet ChatGPT ve Bing gibi yapay zekâ tarafından oluşturulan görseller üretmeye imkân verecek.

Yayın Tarihi: 02.02.2024 11:45
Güncelleme Tarihi: 02.02.2024 11:45

Google Bard’dan yeni bir yapay zekâ hamlesi!

Google, Gemini Pro'yu daha fazla dilde kullanıma sunmanın yanı sıra ilk kez yapay zekâ tarafından görsellerin üretilmesine de olanak tanıyan Bard'a yönelik son güncellemesini duyurdu.

Bard için bugün yapılan en önemli güncelleme, bir metin istemi aracılığıyla görüntü oluşturma yeteneği olarak gerçekleşti. Şu anda yalnızca İngilizce olarak kullanılabilen bu özellik, kalite ve hızı dengeleyerek yüksek kaliteli, fotogerçekçi çıktılar sunmak üzere tasarlandı.

Kullanıcılar, ayrıca yaratıcılığını daha da artırmak için artık dünyanın pek çok ülkesinde hiçbir ücret ödemeden İngilizce olarak görüntüler oluşturabilecek. Bu yeni özellik, kalite ve hızı dengeleyerek yüksek kaliteli, fotogerçekçi çıktılar sunmak üzere tasarlanan güncellenmiş Imagen 2 modeli tarafından destekleniyor.

Görüntü oluşturma özelliği Google'ın yeni Imagen 2 modeli tarafından sağlanıyor ve şirket bu modelin şimdiye kadarki en yüksek kalitede görüntülerin yanı sıra gerçekçi eller ve insan yüzleri oluşturma ve görüntüleri dikkat dağıtıcı görsel yapaylıklardan uzak tutma gibi metinden görüntüye sistemlerin genellikle zorlandığı alanlarda iyileştirmeler sağladığı söylüyor.

Imagen 2, daha yüksek kaliteli, görüntü-açıklama eşleştirmeleri üzerinde eğitildi ve insanların dil istemlerinin semantiği ile daha iyi uyumlu olan daha ayrıntılı görüntüler üretiyor. Ayrıntıları işleme konusunda önceki sistemimizden daha doğru ve nüansları yakalama konusunda daha yetenekli olan Imagen 2, çeşitli stil ve kullanım durumlarında daha fotogerçekçi görüntüler sunuyor.

google

GEMİNİ PRO'YA 40’TAN FAZLA DİL GELİYOR

Görüntü oluşturmanın yanı sıra, son güncelleme Gemini Pro'yu daha fazla dile de getiriyor. Şirket, Gemini Pro'yu Bard'a İngilizce olarak getirmişti ama şimdi 40'tan fazla dile daha genişletiyor. Gemini Pro, Bard'ı anlama, özetleme, akıl yürütme, kodlama ve planlama gibi konularda çok daha yetenekli hale getiriyor.

Diller arasında dil modelleri ve sohbet robotları konusunda önde gelen bir değerlendirici olan Büyük Model Sistemleri Organizasyonu, kısa bir süre önce Gemini Pro ile Bard'ın mevcut (ücretli veya ücretsiz) en çok tercih edilen sohbet robotlarından biri olduğunu paylaştı ve ileriye doğru "çarpıcı bir sıçrama" yaptığını belirtti.

Google, nihayet Bard ile görüntü yaratma işine girerken, Yelp de restoranlarda hangi yemek görüntülerini göreceğinizi belirlemek için yapay zekâyı kullanıyor. Görünüşe göre yapay zekâ, görüntüleri kendisi yaratmasa bile, öyle ya da böyle gördüklerimize dahil olacak.