DOLAR
42,6 -0,05%
EURO
49,9 -0,24%
ALTIN
5.772,69 0,38%
BITCOIN
3.846.133,99 2,27%

Göcek Genpaş 18 Yaş Altı Dünya Tenis Şampiyonası Fethiye'de sona erdi

Fethiye'de düzenlenen Göcek Genpaş 18 Yaş Altı Dünya Tenis Şampiyonası, 37 ülkeden 200 sporcunun katılımıyla tamamlandı; şampiyonlar ödüllerini aldı.

Yayın Tarihi: 05.10.2025 20:34
Güncelleme Tarihi: 05.10.2025 20:34

Göcek Genpaş 18 Yaş Altı Dünya Tenis Şampiyonası Fethiye'de sona erdi

Göcek Genpaş 18 Yaş Altı Dünya Tenis Şampiyonası Fethiye'de sona erdi

Turnuva ve katılım

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Festivali kapsamında gerçekleştirilen Göcek Genpaş 18 Yaş Altı Dünya Tenis Şampiyonası, Göcek Mahallesi'ndeki Göcek Tenis Kulübü tesislerinde tamamlandı. Turnuva, 37 ülkeden gelen 200 kadın ve erkek sporcuya ev sahipliği yaptı ve genç tenisçiler için önemli bir uluslararası buluşma alanı sundu.

Şampiyonlar

Tek erkekler: Dimitar Kisimov (Bulgaristan) şampiyon oldu.

Tek kadınlar: Ida Wobker (Almanya) şampiyonluğa ulaştı.

Çift erkekler: Mateo Fluri (İsviçre) ve Jan Sadzik (Polonya) birlikte şampiyonluğa uzandı.

Çift kadınlar: Elfja Ba (Belçika) ve Nehir Doğan şampiyonluğu elde etti.

Kapanış ve değerlendirme

Turnuvanın sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi. Organizasyon, genç sporculara uluslararası rekabet deneyimi kazandırmanın yanı sıra Fethiye'de spor turizmi ve yerel sportif altyapının görünürlüğünü artırdı. Turnuvanın başarısı, gelecekteki katılım ve rekabet düzeyine ilişkin olumlu sinyaller veriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı