
Giresun'un Gastronomi Festivali Başladı
Giresun'un yöresel ürünlerinin tanıtıldığı gastronomi festivali başladı. Giresun Valiliği'nin koordinesinde, Giresun Belediyesi ve Giresun Turizm Tanıtma Platformu işbirliğiyle Atatürk Meydanı'nda düzenlenen "Giresun'un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali"nde, yöreye özgü sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, kara lahana ve fındık yaprağı sarması gibi ot yemekleri tanıtıldı.
Yöresel Lezzetler ve Etkinlikler
Festivalde, Piraziz köftesi, Görele dondurması ve fındıklı ile üzüm pekmezinden yapılan tatlı ve içecekler de stantlarda ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca yöresel yemeklerle ilgili söyleşiler, yemek yarışmaları ve şeflerin yöresel otlarla yaptığı yemek gösterileri de gerçekleştirildi.
Vali Serdengeçti'den Açıklamalar
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, gazetecilere festivalin turizme, iyi tarıma ve sağlığa hizmet edeceğini belirtti. Türk Mutfağı Haftası etkinliğinin de gastronomi festivali ile birleştirildiğini ifade eden Serdengeçti, bu durumun festivale çeşitlilik kattığını vurguladı. Vali, şunları kaydetti: "Mutfağımızın özellikle zengin otlardan oluşması, kadim mirasın asırlarca oluşturduğu kültürden gelen bu eşsiz lezzetler hem Giresun'umuza, hem ulusumuza, hem de dünyamıza hayırlı olsun."
Katılımcılar ve Ülke Genelinde Devam Eden Etkinlikler
Halk oyunları gösterilerinin de sergilendiği festivale, AK Parti Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ile Ali Temür, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Festival, yarın Eynesil ilçesinde düzenlenecek çay hasat şenliği ile devam edecek.
Giresun'un yöresel ürünlerinin tanıtıldığı gastronomi festivali başladı. Valilik koordinesinde Giresun Belediyesi ile Giresun Turizm Tanıtma Platformu işbirliğinde Atatürk Meydanı'nda organize edilen "Giresun'un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali"nde yöreye özgü sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, kara lahana ve fındık yaprağı sarması gibi ot yemekleri tanıtıldı.
Giresun'un yöresel ürünlerinin tanıtıldığı gastronomi festivali başladı. Valilik koordinesinde Giresun Belediyesi ile Giresun Turizm Tanıtma Platformu işbirliğinde Atatürk Meydanı'nda organize edilen "Giresun'un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali"nde yöreye özgü sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, kara lahana ve fındık yaprağı sarması gibi ot yemekleri tanıtıldı.