Giresun'da Taşbaşı Parkı'ndaki izinsiz sondaj belediye ekiplerince durduruldu

Taşbaşı Parkı'nda izinsiz başlatılan sondaj, Giresun Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle durduruldu; alandaki ekipman kaldırıldı, soruşturma başlatılacak.

Yayın Tarihi: 31.03.2026 19:47
Güncelleme Tarihi: 31.03.2026 19:47

Giresun'da Taşbaşı Parkı'ndaki izinsiz sondaj belediye ekiplerince durduruldu

Giresun'da Taşbaşı Parkı'nda izinsiz sondaj durduruldu

Belediye ekipleri ve Başkan Fuat Köse olay yerinde müdahale etti

Giresun'da Taşbaşı Parkı içinde herhangi bir resmi izin alınmadan başlatıldığı bildirilen sondaj çalışması, Giresun Belediyesi ekipleri tarafından durduruldu. Olay yerine gelen ekipler, alandaki ekipmanların kaldırılmasını sağladı.

İhbar üzerine parka gelen Belediye Başkanı Fuat Köse talimatıyla müdahale eden zabıta ekipleri, yapılan incelemeler sonucu çalışmanın izinsiz olduğunu tespit etti ve faaliyeti sonlandırdı.

Köse, alanda yaptığı açıklamada söz konusu bölgenin sit alanı olduğunu vurgulayarak, izinsiz çalışma yapmanın suç teşkil ettiğini belirtti. Köse, "Belediyemize ait olan bu parkta hiçbir kurumdan izin alınmadan sondaj çalışması başlatılmıştır. Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı bulunan bir alanda bu şekilde çalışma yapılması kabul edilemez. Bu park Giresun halkına aittir ve kimse buraya izinsiz müdahalede bulunamaz" dedi.

Açıklamada çalışmanın hukuka aykırı gerçekleştirildiği, zeminde zarar oluştuğu ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi. Belediye yetkilileri ayrıca alanda yürütülecek her türlü işlem için öncelikle belediyeye başvurulması ve ilgili koruma kurullarından izin alınması gerektiğini hatırlattı.

Sonuç olarak, izinsiz sondaj faaliyeti durdurulmuş, ekipman kaldırılmış ve konuyla ilgili soruşturma açılacağı belirtilmiştir.

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI FUAT KÖSE

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI FUAT KÖSE

GİRESUN’DA İZİNSİZ OLDUĞU BELİRTİLEN SONDAJ ÇALIŞMASI BELEDİYE TARAFINDAN DURDURULDU

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.