Gercüş'te minikler namazla buluştu: 30 günlük eğitim finali parka taşındı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın 'Hayat Namazla Güzeldir' projesi kapsamında Gercüş'te 30 gün namaz eğitimi alan çocukların final etkinliği açık alanda gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 22.09.2026 09:52
Güncelleme Tarihi: 22.09.2026 09:52

Gercüş'te minikler namazla buluştu: 30 günlük eğitim finali parka taşındı

Gercüş'te final etkinliği gerçekleştirildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yürütülen "Hayat Namazla Güzeldir" projesi kapsamında, Batman'ın Gercüş ilçesinde 30 gün boyunca namaz eğitimi alan çocuklar için açık alanda bir final etkinliği düzenlendi. Program, çocukların Aksa Camii'nde cemaatle kıldıkları namazın ardından başladı.

Program akışı:

Namaz sonrası grup, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki parka geçerek etkinliği burada sürdürdü. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan organizasyonda proje ve eğitimin önemi vurgulayan konuşmalar yapıldı. Çocukların seslendirdiği ilahiler ve okunan şiirler katılımcılara duygulu anlar yaşatırken sahnelenen Nasreddin Hoca, Keloğlan ile Hacivat ve Karagöz gösterileri minikler için eğlenceli bölümler sundu.

Katılımcıların mesajları:

Zeki Ertuğrul, burada bulunmalarının sebebi çocukları İslami güzel bir hayata ulaştırmak olduğunu söyledi. Konuşmasında, "Bizim görevimiz çocuklarımızı Allah’ın dinine yönlendirmek ve güzel bir insanlar yetiştirmektir. Bu çocuklarımızı eğer biz Allah’ın yoluna çevirebiliyorsak, onları İslam’a yönlendirebiliyorsak ne mutlu bize. Bu programın amaçlarından biri de gerçekten çocuklarımızı Kur’an ve namaza alıştırmaktır" dedi.

Ahmet Şavli ise Filistin’deki mazlumların sesini dünyaya duyurmak için buradan seslendiğini ifade ederek, "Filistin’de zulüm var. Lütfen siz de sessiz kalmayın. Boykot ürünleri almayın. Bunun amacıyla burada toplanmış ve yürüyüş yapmış bulunmaktayız. Namazın dinin direği olduğu ve Peygamber Efendimizin izinden gittiğimizi tüm dünya bilmeli. Filistin yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır" diye konuştu.

Burhan Şen de gayelerini namazı halka sevdirmek olduğunu kaydederek, "Zaten program adı üstündedir. Namaz. Hayat, namazla güzeldir. Biz bu amaçla buraya geldik ve namaza daha çok rağbet edilmesi için. Her yıl bu ayda Gercüş’te program yapıyoruz. Elhamdülillah bugünkü çocuklarımız, öğrencilerimiz şu anda örnek oluyorlar. Gercüş’e ve Gercüş’ün köylerine örnek olarak biz bunları görüyoruz" ifadelerini kullandı.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFINCA DÜZENLENEN "HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR" PROJESİ KAPSAMINDA, BATMAN'IN...

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFINCA DÜZENLENEN "HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR" PROJESİ KAPSAMINDA, BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİNDE 30 GÜN BOYUNCA NAMAZ EĞİTİMİ ALAN ÇOCUKLAR İÇİN AÇIK ALANDA FİNAL ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.