Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Suriye Hava Kuvvetleri Komutanı Hawary'i Ankara'da kabul etti
Üst düzey askeri görüşme, Hava Kuvvetleri Komutanı'nın daveti kapsamında gerçekleşti
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Suriye Arap Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aassem Rashed Hawary'i kabul etti.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tuğgeneral Hawary, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunuyordu ve kabul sırasında Orgeneral Kadıoğlu da hazır bulundu.
Resmi açıklamada görüşmenin içeriğine ilişkin detay verilmedi. Ancak bu tür üst düzey temaslar, askeri iletişim kanılarının işletilmesi ve karşılıklı değerlendirmelerin yapılması açısından önem taşıyor. Taraflar arasındaki görüş alışverişi, ilişkilerin yönetimi ve güvenlikle ilgili konuların ele alınmasına zemin hazırlayabilir.
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması, kabulün resmi protokol çerçevesinde gerçekleştiğini ve ilgili komutanların hazır bulunduğunu vurguladı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu (solda), Suriye Arap Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aassem Rashed Hawary'i (sağda) kabul etti.