Gençlerbirliği'nin Kritik Galibiyeti
Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında, Gençlerbirliği, Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor'u 1-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, bu galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında, "İlk 2 şansımızın devam etmesi çok değerli" şeklinde konuştu.
Eryaman Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Eroğlu, önceki iki maçlarında puan alamadıklarını hatırlatarak, Şanlıurfaspor'un alt sıralarda yer almasına rağmen deplasmanda başarılı sonuçlar aldığını vurguladı.
Maç Analizi ve Takım Performansı
Pokoysa değerlendirmesinde bulunan Eroğlu, "Bugün birçok pozisyona girdik. İkinci yarı yaptığımız hamlelerin tempoyu artırdığını gördük. Taktiksel değişikliklerimizle beklerimizi öne çıkararak pozisyon zenginliği sağladık. Antrenmanlarda çalıştığımız şekilde gol bulduk ve bu durum beni mutlu etti" dedi. Eroğlu, kalan 7 maçta çıkışlarını sürdürmek istediklerinin altını çizdi.
Cihat Arslan'dan Değerlendirme
Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, maç sonrasında Gençlerbirliği'ni tebrik ederek, "Düzenli bir takıma karşı oynadık. Bence maçın özeti, yedek kulübesine mağlup olmamızdır. Onlar oyuncu değiştirdikçe güçlendi, biz ise güç kaybettik. Kulübemiz alternatif anlamında bizi zorluyor" ifadelerini kullandı.
Arslan, takımının maç boyunca belli bir direnç gösterdiğini, ancak elde ettikleri bir iki pozisyonun daha dikkatli kullanılması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, "Eğer biz golü atmış olsaydık, maçın sonucu belki farklı olabilirdi" diye ekledi.