DOLAR
38,4 0%
EURO
43,69 0%
ALTIN
4.094,52 -0,11%
BITCOIN
3.621.829,39 0,62%

Gazze Hükümeti, İsrail'in Gazetecileri Kasten Hedef Alma Politikasını Kınıyor

Gazze'deki hükümet, İsrail'in gazetecilere yönelik sistematik saldırılarını sert bir dille kınadı ve uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 07.04.2025 13:45
Güncelleme Tarihi: 07.04.2025 13:45

Gazze Hükümeti, İsrail'in Gazetecileri Kasten Hedef Alma Politikasını Kınıyor

Gazze'deki hükümet, İsrail'in gazetecilere yönelik kasıtlı hedef alma, öldürme ve infaz politikalarını en sert şekilde kınadığını duyurdu. Medya Ofisi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde gazetecilerin kaldığı çadıra düzenlenen saldırıda bir gazetecinin hayatını kaybetmesi üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İsrail'in gazetecilere yönelik kasıtlı hedef alma, öldürme ve infaz politikalarını en sert şekilde kınıyoruz." ifadeleri yer aldı. Ayrıca, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ve Arap Gazeteciler Birliği gibi kuruluşlara, İsrail'in Filistinli gazetecilere yönelik sistematik suçlarını kınamaları çağrısı yapıldı.

Saldırının ardından, uluslararası topluma ve ilgili medya kuruluşlarına İsrail’in devam eden suçlarının durdurulması, gazetecilerin korunması ve saldırıların faillerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması için etkili baskılar yapılması çağrısında bulunuldu."İsrail’in bu canice saldırılarından ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi soykırıma ortak olan ülkeler de sorumludur" denildi.

Açıklamada, savaş uçakları tarafından yapılan saldırıda 1 gazetecinin hayatını kaybettiği, 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen gazeteci sayısının 210'a çıktığı belirtildi. Saldırı esnasında 10 kişi yaralanmış, bunlardan 9'u gazeteci olarak tanımlanmıştır.

İsrail ordusunun, uluslararası sözleşmelere göre dokunulmazlığı olan basın mensuplarını hedef almaya devam ettiği, bu durumu halkın bilgilendirilmesi açısından önemli bir sorun teşkil ettiği aktarılmıştır.