Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze’de İsrail saldırıları devam ediyor! Saldırıda zarar gören kilisede dualar ediliyor

Gazze'deki Aziz Porphyrius Kilisesi, İsrail'in yoğun saldırılarından kaçan Hristiyanları ağırlıyor. Savaşın getirdiği yıkım ve belirsizlikte dualarla umut arayan kilise sakinleri, barış ve güvenli bir gelecek bekliyor.

Yayın Tarihi: 07.01.2024 13:37
Güncelleme Tarihi: 07.01.2024 13:37

Gazze’de İsrail saldırıları devam ediyor! Saldırıda zarar gören kilisede dualar ediliyor

İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze kentindeki Aziz Porphyrius Kilisesi, sığınak olarak kullanılan Filistinli Hristiyanları ağırlıyor. Yaklaşık üç aydır devam eden saldırılarda Gazze'nin en eski kiliselerinden biri olan Porphyrios Kilisesi, tarihi dokusundan kaynaklanan değerlerini kaybetmeye başladı. 

İsrail saldırıları nedeniyle kilisenin çevresinde sıkça duyulan savaş uçakları ve bomba patlamaları, kiliseyi sığınak olarak kullanan Filistinli Hristiyanları tedirgin ediyor. Savaşın getirdiği yıkım ve belirsizlik ortamında, kilise sakinleri savaşın bir an önce sona ermesi için dualar ediyor. Kilisenin tarih boyunca sağladığı huzurdan uzaklaşan Filistinli Hristiyanlar, umutlarını barış ve güvenli bir geleceğe bağlamaya çalışıyor.

SAVAŞ BİTSİN DİYE DUALAR EDİLİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle Porphyrios Kilisesi'ne sığınan Filistinli Hristiyan Rimon Kattan (45), "Hristiyan aileler bombardımandan korunmak için kiliselere, Tanrı'nın evlerine sığındılar." dedi. 

Kattan, "Artık savaşın bitmesinden başka bir şeyin hayalini kurmuyoruz. Bayram bizim için kutsal bir gün ama savaşın bitmesi artık bayramdan daha önemli." diyerek tüm Hristiyanların barış ve güvenliğe kavuşması için dua ettiğini belirtti.

Gazzeli Hristiyanlar İsrail'in saldırılarında zarar gören kiliselerde savaşın bitmesi için dua ediyor

SAVAŞTAN KUTLAMA YAPAMIYORLAR

İsrail'in saldırıları, Gazze'deki Hristiyanları kutlamalardan mahrum bıraktı. Filistinli Hristiyan Rimon Kattan, İsrail'in Gazze'yi hedef almasının, Hristiyanların işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde düzenlenen Doğuş Kilisesi'ndeki Noel kutlamalarına katılmalarını engellediğini söyledi. Kattan, "Gazze'de durumların bu seviyeye gelmesinden dolayı çok üzülüyorum." dedi. Gazzeli Hristiyanların önceki yıllardaki Noel atmosferini hatırlatarak, kilisenin ışıklarını yakıp dua ettiklerini ve aileleri ziyaret ettiklerini belirtti.

GAZZE’DE BULUNAN HRİSTİYANLAR HEDEF OLMAKTAN KORKUYOR 

Gazze'deki Hristiyanlar, İsrail'in saldırılarına maruz kalmaktan endişe duyuyor. Kudüs Latin Patrikhanesi'ne göre, 16 Aralık'ta Gazze'deki Kutsal Aile Kilisesi'nde İsrailli bir keskin nişancının saldırısında bir Hristiyan kadın ve kızının hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ayrıca, 19 Ekim'de Aziz Porphyrius Kilisesi'nin İsrail bombardımanına hedef olduğu ve çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 18 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bir saldırı gerçekleştirilmişti. Bu saldırıda evlerinden kaçarak kiliseye sığınan Hristiyan ve Müslümanların da aralarında bulunduğu kişiler öldü. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'ne göre, devam eden savaş nedeniyle 3 kilise ağır hasar gördü.