Gazze'de can kaybı 62.895'e yükseldi; son 24 saatte 76 kişi daha hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı güncellemesi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, son 24 saatte 76 artışla toplam can kaybı 62.895 olarak kaydedildi. Bakanlık, verileri saldırılarda yaşamını yitirenler ve yaralananlara ilişkin son bilgiler halinde paylaştı.
Açıklamada, son 24 saatte Gazze Şeridi'ndeki hastanelere 76 ölü ve 298 yaralının getirildiği belirtildi.
Bakanlık ayrıca, İsrail ordusunun ateşkesi bozmasının ardından, 18 Mart'tan bu yana düzenlenen saldırılarda 11.050 kişinin hayatını kaybettiğini ve 46.886 kişinin yaralandığını bildirdi.
Son 24 saatte insani yardım için bekleyenlerin hedef alındığı saldırılarda 18 Filistinlinin öldüğü ve 106 kişinin yaralandığı aktarıldı.
Açıklamada, İsrail-ABD güdümlü sözde yardım dağıtım noktalarında Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılarda, 27 Mayıs'tan bu yana 2.158 kişinin öldüğü ve 15.843 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Genel verilerde, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 62.895'e, yaralı sayısının ise 158.927'ye yükseldiği belirtildi.
Gazze hastaneleri son 24 saatte, aralarında çocukların da bulunduğu kötü beslenme ve açlık nedeniyle 10 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakanlık, açlıktan ölenlerin sayısının 313'e ulaştığını ve bunlardan 119'unun çocuk olduğunu hatırlattı.