Gaziantep'te yırtıcı adası ziyaretçi deneyimini değiştiriyor

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'ndaki üç dönümlük Yırtıcı Adası'nda aslan ve kaplanlar doğal ortamda yaşayacak; ziyaretçiler geniş cam arkasından izleyecek.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 10:04
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 10:05

Gaziantep'te yırtıcı adası ziyaretçi deneyimini değiştiriyor

Yırtıcı adası projesinin detayları:

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda tamamlanan 'Yırtıcı Adası' projesi, ziyaretçilere kapılarını açmak için gün sayıyor. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olarak tanımlanan parkta kurulan alan, aslan ve kaplanların doğal yaşamlarını andıran bir düzenlemeyle hazırlandı.

Üç dönümlük arazi üzerinde şekillendirilen adada geniş yeşil alanlar, kayalık yükseltiler ve göletler yer alıyor. Tasarım, yırtıcıların hareket alanlarını geniş tutup doğal davranışlarını sergileyebilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyor.

Ziyaretçi deneyimi:

Parkı ziyaret edenler, yırtıcıları yakından görebilecek ancak fiziksel temastan tamamen korunacak. Geniş güvenlik camlarının ardından sunulacak gözlem alanları, misafirlere aslan ve kaplanların günlük yaşamlarını ses ve hareketleriyle izleme imkanı verecek. Proje, ziyaretçilere hayvanları doğal ortamlarına benzer koşullarda, güvenli bir uzaklıktan izleme fırsatı sunuyor.

Güvenlik ve barınma düzenlemeleri:

Proje kapsamında barınma alanları, hayvanların refahını ve ziyaretçi güvenliğini önceliklendiriyor; fiziksel temasın engellenmesi bu düzenlemenin temel unsuru. Park yetkilileri, tasarımda hem hayvanların doğal davranışlarını destekleyecek öğelere hem de camlı izleme sistemlerine yer verildiğini belirtiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler projeyi anlatarak, yırtıcı adasının Afrika’ya gitmeden aslan ve kaplanları doğal yaşamlarına yakın bir ortamda görme imkanı sunacağını ve herkesi parka davet ettiklerini ifade etti.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞAL HAYATI KORUMA DAİRESİ BAŞKANI CELAL ÖZSÖYLER

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞAL HAYATI KORUMA DAİRESİ BAŞKANI CELAL ÖZSÖYLER

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.