Gaziantep'te genç başarılar ödüllendirildi

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2026 YKS ve LGS'de tam puan ve dereceye giren 25 öğrenciyi ödüllendirip tebrik etti.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 16:33
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 16:33

Gaziantep'te genç başarılar ödüllendirildi

Gaziantep'te şampiyon öğrenciler buluşması

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2026 yılında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi. Mutfak Sanatları Merkezi'nde (MSM) gerçekleştirilen programda, LGS'de tam puan alan 11 öğrenci ile YKS'de tüm soruları doğru yanıtlayan 14 öğrenci ödüllendirildi.

ödüller ve tören detayları:

Törene katılan öğrenciler ve aileleri Başkan Şahin ile Vali Çeber tarafından tek tek tebrik edildi. Başarı gösteren öğrencilere tam altın ve bisiklet hediye edildi. Program, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "Eğitim Şehri Gaziantep" hedefi doğrultusunda düzenlendi ve katılımcılar başarıların kent için önemine vurgu yaptı.

mesajlar ve gelecek vurgusu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında ailelerin fedakârlıklarına teşekkür ederek gençlerin önemine dikkat çekti: "Bu şehrin yetiştirdiği güç sizsiniz." Şahin, yeni dünya düzeninde maddi gücün ötesinde akıl ve beşeri sermayenin belirleyici olduğunu belirtti ve öğrencileri küresel sorunlara duyarlı, barış ve adaleti benimseyen bireyler olarak görme beklentisini dile getirdi.

Vali Kemal Çeber ise sınav sonuçlarının ardından dereceye giren gençlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Çeber, başarılı öğrencilerin örnek bir bilinçle hareket ettiğini ifade ederek, "Bundan sonra da biz her bir aşamada öğrencilerimizin yanındayız" mesajını verdi ve Gaziantep'te ve dışında eğitimlerine devam edecek öğrencilere yönlendirme ve destek sözü verdi.

Programa katılan Şırnak Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan öğrencileri tebrik ederek meslek seçimi, çalışmanın önemi ve kişisel gelişim üzerine tavsiyelerde bulundu: "Seçtiğiniz mesleği gerçekten güzelce seçin ve bunun için çalışın."

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da eğitimde kurumlar arası iş birliğinin önemine işaret ederek, "İnandık, çalıştık ve başardık" dedi; öğrencilerin azim ve gayretlerinin sonucu olarak elde edilen başarıyı kutladı. Ayrıca Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Tiryakioğlu ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Güneş de öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Tören, kent yöneticilerinin gençlere yönelik destek taahhütleri ve ailelerin gurur dolu anlarıyla son buldu; yetkililer, bu tür buluşmaların eğitim motivasyonunu artırmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.