Gaziantep'te, dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen çalışmalarda, yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları dolandıran 30 şüpheliyi gözaltına aldı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, belirlenen 31 adreste gerçekleştirilen aramalarda, tabanca, şarjör, tablet, kayıt cihazı, 4 flaş bellek, hafıza kartı, akıllı saat, 17 cep telefonu, 35 telefon kartı ve 8 kimlik kartı ile birlikte toplamda 106 milyon lira değerinde malzeme ele geçirildi.
Adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden 27'si tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, özellikle dolandırıcılık suçlarına karşı gerçekleştirilen kararlı mücadelenin bir göstergesi oldu.