DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.865.081,65 -0,29%

Gaziantep'te Bayram Yoğunluğu: Baklavacılar Artan Siparişlere Hazırlanıyor

Gaziantep'teki baklavacılar, Kurban Bayramı öncesi yoğun siparişlerle gün geçtikçe artan üretimle dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 28.05.2025 14:03
Güncelleme Tarihi: 28.05.2025 14:03

Gaziantep'te Bayram Yoğunluğu: Baklavacılar Artan Siparişlere Hazırlanıyor

Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesindeki yoğun siparişleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Avrupa Birliği tarafından tescil edilen Türk mutfağının ilk ürünü olan Antep baklavası, bu bayramda tatlı bir lezzet deneyimi sunmak için hazırlanıyor.

Baklava üreticisi Ömer Faruk Çiftçi, bayrama sayılı günler kala artan taleplere yetişebilmek adına yoğun bir mesaiye girmediklerini belirtti. Günlük normal üretimin 30 ton olduğunu ifade eden Çiftçi, bayram yoğunluğunun başlamasıyla birlikte bu rakamın 60 tona yükseldiğini belirtti. Arife gününde ise üretimin 70-80 tonları bulduğunu sözlerine ekledi.

Çiftçi, üretilen baklavanın üçte ikisinin yurt içi ve yurt dışına, geri kalanının ise Gaziantepliler ve kente gelen turistler tarafından tüketildiğini vurguladı. Ayrıca, coğrafi tescilli baklavalarının geleneksel yöntemlerle, insan gücüyle yapıldığı için zaman zaman talepleri tam olarak karşılayamadıklarını da dile getirdi.

Baklava ustası Fahri Kaplan ise bayram öncesi tatlı telaşın başladığını ve iş yüklerinin artırdığını kaydetti. Kaplan, bayramda kurban kesildikten sonra düşük olan şeker seviyelerini baklava ile dengelendiklerini ifade etti.

Avrupa Birliği'nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü "Antep baklavası", bayramda ağızları...

Avrupa Birliği'nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü "Antep baklavası", bayramda ağızları tatlandırmaya devam edecek. Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesinde katlanan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.

Avrupa Birliği'nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü "Antep baklavası", bayramda ağızları...

Avrupa Birliği'nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü "Antep baklavası", bayramda ağızları tatlandırmaya devam edecek. Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesinde katlanan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı