Gaziantep Araban'da Soğuk Hava Taze Balığa Talebi Artırdı

Gaziantep'in Araban ilçesinde kar ve donla birlikte soğuyan hava, Fırat Nehri'nden günlük tutulan taze balıklara talebi artırdı.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 13:21
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 13:21

Gaziantep Araban'da Soğuk Hava Taze Balığa Talebi Artırdı

Gaziantep'in Araban ilçesinde soğuk hava taze balığa talebi artırdı

Gaziantep’in Araban ilçesinde son günlerde etkili olan kar, sağanak yağış ve yer yer don olaylarıyla birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, ilçede taze balık talebinin yükselmesine yol açtı.

Satışlarda gözle görünür artış

Fırat Nehrinde teknelerle avlanan balıklar, ilçedeki tezgahlarda yoğun ilgi görüyor. Yerel satıcılar, özellikle günübirlik tutulan taze ürünlere gösterilen talebin arttığını belirtiyor.

Arabanlı balıkçı Mehmet Ali Çabuk konuyla ilgili, "İlçe genelinde son günlerde kar, sağanak yağış ve don olaylarıyla birlikte hava oldukça soğudu. Bu nedenle vatandaşlar özellikle Fırat Nehri’nden günübirlik tutulan taze balıklara büyük ilgi gösteriyor. Tezgahımda satışa sunduğum taze balıklar hem kış aylarının vazgeçilmezi hem de fiyat olarak ekonomik olduğu için yoğun talep görüyor" dedi.

Tüketici eğilimleri ve yerel piyasa

Soğuk havanın tüketici tercihlerini etkilediğini belirten satıcılar, taze ve ekonomik ürün arayışının tezgah satışlarını canlandırdığını vurguluyor. Satıcılar, yerel talebin sürdüğünü aktarıyor.

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİNDE HAVALARIN SOĞUMASIYLA BİRLİKTE BALIĞA OLAN İLGİ ARTTI. VATANDAŞLARIN...

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİNDE HAVALARIN SOĞUMASIYLA BİRLİKTE BALIĞA OLAN İLGİ ARTTI. VATANDAŞLARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ BALIKLARIN BAŞINDA İSE FIRAT NEHRİ’NDE GÜNLÜK OLARAK TUTULAN TAZE FIRAT BALIĞI GELİYOR.

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİNDE HAVALARIN SOĞUMASIYLA BİRLİKTE BALIĞA OLAN İLGİ ARTTI. VATANDAŞLARIN...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!