Gana'da, M çiçeği virüsü (mpox) yayılmaya devam ediyor. Gana Sağlık Servisi (GHS) tarafından yapılan açıklamada, ülkede son dönemde 20 yeni vaka tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 302'ye ulaştığı belirtildi.
Açıklamada, görülen vakaların son güncellemelerde haftalık en yüksek artışı gösterdiğine işaret edilerek, daha önce ölüm vakası kaydedilmemiş olmasının salgın için bir dönüm noktası olduğu vurgulandı. Virüsün esas olarak enfekte kişilerle yakın fiziksel temas yoluyla yayıldığı ve halkın bu konuda duyarlı olması gerektiği aktarıldı.
Gana hükümeti, 19 Mayıs'ta bu yıl ilk kez 4 kişide M çiçeği virüsünün tespit edildiğini, 28 Temmuz'da ise virüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıklamıştı. Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla, yüksek risk gruplarına yönelik aşı kampanyası devam etmektedir.