olayın detayları
Galler’in Anglesey Adası açıklarında İngiliz ordusuna ait bir eğitim uçağı düştü. Olayda, RAF Valley’den havalanan RAF T2 Hawk tipi uçaktan ayrılan iki pilot, fırlatma koltuğunu kullanarak kurtuldu.
Kuzey Galler Polisi, pilotların tedavi altına alındığını ve durumlarının hafif yaralı olarak değerlendirildiğini bildirdi. Polis ayrıca çevrede başka herhangi bir hasar veya yaralanma rapor edilmediğini açıkladı.
ilk değerlendirme
Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF), olayla ilgili yaptığı açıklamada uçağın Anglesey yakınlarında karıştığı bir olay meydana geldiğini, soruşturma başlatıldığını ve şu aşamada daha fazla yorum yapılmayacağını duyurdu.
soruşturma ve güvenlik
Yetkililer bölgedeki güvenliğin sağlandığını ve soruşturmanın kazanın nedenini belirlemek için devam ettiğini belirtti. Resmi açıklama ve soruşturma sonuçları, yetkili kurumların paylaşacağı bilgilerle netlik kazanacak.
Galler'de İngiliz ordusuna ait bir eğitim uçağı düşerken, fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulan iki pilot hafif yaralandı.