Bist 100
10.055,98 1%
DOLAR
32,27 -0,08%
EURO
34,89 -0,01%
ALTIN
2.413,39 0,02%

Galaxy S24'ün bu yapay zekâ özelliği bu yıl diğer telefonlarda yer almayacak!

Galaxy S24'ün yapay zekâ destekli ‘Circle to Search’ özelliğinin bu yılın sonlarına kadar diğer Samsung telefonlarına ulaşmayacağı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 05.02.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 05.02.2024 10:45

Galaxy S24'ün bu yapay zekâ özelliği bu yıl diğer telefonlarda yer almayacak!

Google tarafından geliştirilen Circle to Search’ün, Galaxy S24 serisindeki Galaxy AI (yapay zekâ) paketinde yer alan en heyecan verici ve kullanışlı özelliklerden biri olduğu biliniyor ve bu özellik, Pixel 8 telefonlarda da mevcut. Google, nihayetinde Circle to Search'ü mümkün olduğunca çok cihazda ve hatta belki de iPhone'da kullanılabilir hale getirmek istediğini ama bunun zaman alacağını ifade ediyor.

Samsung'a göre ise Circle to Search, sonbahara kadar diğer Galaxy cihazlarına gelmeyebilir ve hatta bu yıl gelmeyebilir.

samsung

CİRCLE TO SEARCH NEDİR?

Google, Circle to Search ve diğer yapay zekâ yeniliklerini Samsung'un Galaxy S24 serisini tanıttığı gün duyurdu.

Bir resmin kendisi hakkında bilgi almak veya benzer resimleri bulmak için Google'da resim aramak yerine, alt gezinme çubuğunu basılı tuttuktan sonra telefonun ekranında bir daire hareketi yapmak yeterli oluyor. Bu özellik sayesinde bir metni de aratmak mümkün.

Google, bu dairenin içinde ne olduğunu görmek ve daha fazla bilgi toplamak için yapay zekâyı kullanıyor. Bu özellik, odakta hangi uygulama olursa olsun ekranın her yerinde çalışıyor. Bu, çevrimiçi arama yapma şeklinizi değiştirebileceği için onu inanılmaz derecede değerli kılıyor.

Samsung, Galaxy S24 ve Galaxy AI'ı tanıttığı Unpacked etkinliğinin sonunda, "bugün tanıttığımız Galaxy AI deneyimlerini bu yılın ilk yarısında belirli Galaxy cihazlarına sunmayı planladığımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Şirket, hangi cihazların Galaxy AI özelliklerine sahip olacağını belirtmedi. Fakat Galaxy Z Fold 5, Flip 5, Galaxy Tab S9 ve Galaxy S/Ultra'nın bu özelliklere sahip olması bekleniyor.