Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Galatasaray'ın transfer haritası netleşti

Galatasaray bu sezon sonunu beklemeden önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarını başlattı. Sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi'nde şampiyon olup güçlü bir kadro oluşturmak istiyor. Bunun için de bazı hedefler belirleyen Cimbom, bu tedbirleri yaz transfer döneminde uygulayacak. Detaylar haberimizde..

Yayın Tarihi: 29.03.2024 13:27
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 13:27

Galatasaray'ın transfer haritası netleşti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig mücadelesini sürdürüyor. Geçen sezon olduğu gibi bu sezona da aynı şampiyonluk sloganıyla başlayan sarı-kırmızılı ekip, 81 puanla ezeli rakibi F.Bahçe'nin 2 puan üzerinde birinci sırada yer aldı. Sezonu mutlu bitirmek isteyen sarı kırmızılılar, yola emin adımlarla devam etme çabasında..

En son Kasımpaşa'yı konuk eden Aslan, bu karşılaşmayı 4-3'lük skorla kazandı. Galatasaray'ın gollerini ise Icardi (2) ve Carlos Vinicius attı. Galatasaray, bu maçın ardından sezon hazırlıkları için milli devre arasında kampa girerken milli aradan sonra evinde Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak.

Süper Lig'de mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı takımda hızlı gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray devre arasında transfer çalışmalarına yoğunlaştı. Yönetim şimdiden önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyor. Sarı-kırmızılı ekip bu nedenle iyi bir takım kurarak Şampiyonlar Ligi'nde kendini göstermek istiyor.

Galatasaray'ın transfer haritası netleşti

Cimbom, genç, dinamik isimleri deneyimli bir kadroyla transfer etmek istiyor. Galatasaray ayrıca Sacha Boey gibi başarılı oyuncuları transfer ederek büyük gelir kazanmakyı ehdefliyor. Sarı-kırmızılı ekip bu hedeflerine ulaşmak için son dönemde Derrick Köhn'ü kadrosuna kattı.

Cimbom'un asıl hedefi önceki aşamalarda olduğu gibi geçiş sırasında da isabetli atış yapabilmek. Yönetim kurulu bu hedefe ulaşmak için futbolculardan gelen öneriler doğrultusunda teknik hoca Okan Buruk ile kapsamlı bir transfer toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda gelecek sezonun eksik noktaları belirlendi.

Okan Buruk'un takviye istediği alanları bizzat kurula ilettiği öğrenilirken yönetim Buruk'la görüşerek geçiş yol haritasını belirledi. Galatasaray, takımdaki bazı oyuncularla yollarını ayırarak bazı pozisyonları güçlendirecek.

Galatasaray'ın transfer haritası netleşti

Gelecek sezon yabancı oyuncu limitini düşürmeye başlayan sarı-kırmızılı ekip, çok sayıda yabancı oyuncuya veda edecek. İlk gidecek olan oyuncular, kiralık Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele olacak. Ayrıca devre arasında Galatasaray'dan takıma dahil olan Serge Aurier'in performansı da kalıp kalmayacağı konusunda belirleyici olacak. Tete, diğer futbolculardan da iyi teklifler alırsa bonservis bedeli karşılığında satılacak.

Kiralık olarak geri gidecek olan Zaniolo'nun durumuysa belirsiz. Sarı-kırmızılı ekipteki farklılıkların yanı sıra güçlendirilmesi gereken pozisyonlar da netleşmeye başlıyor. İşgücü planlamasını sürdüren Cimbom, en az 4 pozisyona takviye sağlamayı planlıyor.

Galatasaray, son iki sezonun en iyi oyuncularından biri olan ve her maça çıkan Lucas Torreira'nın yerine bir futbolcuyu transfer etmek istiyor. Sarı-kırmızılı ekip, Uruguaylı oyuncunun sahadaki yükünü de hafifleterek Ndombele'nin yerine bir oyuncuyu daha kadrosuna katmayı düşünüyor.

Galatasaray'ın transfer haritası netleşti

Galarasaray'da Boey'in yerine takıma katılan ve forma giyemeyen Serge Aurier'in olası ayrılmasının ardından sağ bek transferi yapılacak. Sözleşmesi yenilenmeyen, ayrıca da durumu şu anda belirsizliğini koruyan Dries Mertens'in yerine 10 numara transfer edilecek.