Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Gaddar Dizisi Dağhan Kimdir? Çağatay Ulusoy Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Sevgilisi Var mı?

Fox TV'nin yeni dizisi Gaddar, Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu bir aksiyon dizisi. Dizinin oyuncu kadrosu ve karakterleri merak ediliyor. Peki, Çağatay Ulusoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

Yayın Tarihi: 15.01.2024 17:42
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 17:42

Gaddar Dizisi Dağhan Kimdir? Çağatay Ulusoy Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Sevgilisi Var mı?

Gaddar Dizisi Dağhan'ı Kim Oynuyor, Gerçek İsmi ne? Gaddar Dağhan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Sevgilisi Var mı?

 Gaddar dizisinin konusu, askerlikten dönen Dağhan'ın (Çağatay Ulusoy) hayatının altüst olması ve gaddara dönüşümü. Sevdiği kız Aydan (Sümeyye Aydoğan) ona haber vermeden çekip gitmiş, kardeşi Rüzgar (Fatih Berk Şahin) ise karanlık bir dünyanın içine düşmüştür. Dağhan'ın bir anda tepetaklak olan hayatının içinde gaddara dönüşen Dağhan, hem intikam hem de aşk peşindedir.

gaddar

Gaddar Dağhan'ın hikayesi ne? 

Sevdiklerini korumak için Dağhan’ın önünde tek bir seçenek var: Gaddar olmak. Kötülerle savaşırken onlar gibi olmalı, beyaz ya da gri değil simsiyah.

Çağatay Ulusoy kimdir?

Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990'da İstanbul'da doğdu. 2010 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu. Aynı yıl Adını Feriha Koydum dizisinde Emir Sarrafoğlu karakteriyle oyunculuk kariyerine başladı. Daha sonra Anadolu Kartalları, Medcezir, İçerde, Delibal, Muhafız, Hakan: Muhafız gibi yapımlarda rol aldı. Şu anda Fox TV'nin yeni dizisi Gaddar'da Dağhan karakterini canlandırıyor.

Çağatay Ulusoy'un hayatı ve kariyeri

gaddar

 Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990'da İstanbul'da doğdu. Babası Boşnak, annesi ise Bulgar göçmenidir. Avcılar Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri bölümünü kazandı. Ancak eğitimini yarıda bıraktı. Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri almaya başladı. Ayrıca, haftada iki kez oyuncu Vahide Gördüm ve yine kendisi gibi oyuncu olan eşi Altan Gördüm'ün evine giderek oyunculuk üzerine sohbet etti.

 2010 yılında Best Model of Turkey yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Aynı yıl Show TV'de yayınlanan Adını Feriha Koydum dizisinde Emir Sarrafoğlu karakteriyle oyunculuk kariyerine başladı. Dizide Hazal Kaya ile başrolü paylaştı. Dizi, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'da da büyük ilgi gördü. Çağatay Ulusoy, bu dizideki performansıyla 2012 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

 2011 yılında Anadolu Kartalları adlı sinema filminde oynadı. Filmde Özge Özpirinçci, Engin Altan Düzyatan, Hande Subaşı, İsmail Filiz, Özkan Uğur, Rıza Kocaoğlu gibi isimlerle birlikte rol aldı. Film, Türk Hava Kuvvetleri'nin eğitim sürecini ve pilotların yaşadıklarını anlatıyordu.

 2013 yılında Star TV'de yayınlanan Medcezir dizisinde Yaman Koper karakterini canlandırdı. Dizi, Amerikan dizisi The O.C.'nin Türk uyarlamasıydı. Dizide Serenay Sarıkaya, Barış Falay, Mine Tugay, Taner Ölmez, Şebnem Dönmez, Hazar Ergüçlü, Metin Akdülger gibi isimlerle birlikte rol aldı. Dizi, iki sezon sürdü ve büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Çağatay Ulusoy, bu dizideki performansıyla 2014 ve 2015 yıllarında Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

 2015 yılında Delibal adlı sinema filminde oynadı. Filmde Leyla Lydia Tuğutlu ile başrolü paylaştı. Film, birbirine aşık iki gencin hayatını konu alıyordu. Film, Türkiye'de 1 milyon 700 bin kişi tarafından izlendi.

 2016 yılında Show TV'de yayınlanan İçerde dizisinde Sarp Yılmaz karakterini canlandırdı. Dizi, polis akademisinden mezun olan iki arkadaşın birbirlerinden habersiz olarak girdikleri gizli görevleri anlatıyordu. Dizide Aras Bulut İynemli, Çetin Tekindor, Bensu Soral, Damla Colbay, Mustafa Uğurlu, Rıza Kocaoğlu, Nihal Koldaş gibi isimlerle birlikte rol aldı. Dizi, bir sezon sürdü ve büyük bir başarı elde etti. Çağatay Ulusoy, bu dizideki performansıyla 2017 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

 2018 yılında Netflix'in ilk Türk yapımı dizisi olan Muhafız'da Hakan Demir karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul'u korumak için verilen bir görevi üstlenen sıradan bir genç olan Hakan'ın fantastik maceralarını anlatıyordu. Dizide Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Mehmet Kurtuluş, Yurdaer Okur gibi isimlerle birlikte rol aldı. Dizi, dört sezon sürdü ve 190 ülkede yayınlandı.

 2020 yılında Netflix'in ikinci Türk yapımı dizisi olan Hakan: Muhafız'da Hakan Demir karakterini canlandırmaya devam etti. Dizi, Muhafız'ın devamı niteliğindeydi. Dizi, iki sezon sürdü ve 190 ülkede yayınlandı.

 2021 yılında Netflix'in üçüncü Türk yapımı dizisi olan Yeşilçam'da Semih Ateş karakterini canlandırdı. Dizi, 1960'lı yıllarda Yeşilçam sinemasının altın çağını ve bir yapımcının hayatını anlatıyordu. Dizi, iki sezon sürdü ve 190 ülkede yayınlandı.

 2024 yılında Fox TV'nin yeni dizisi Gaddar'da Dağhan karakterini canlandırıyor. Dizi, askerlikten dönen Dağhan'ın (Çağatay Ulusoy) hayatının altüst olması ve gaddara dönüşümü.