Fransa, Rusya'nın Marsilya Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıyı kınadı. Saldırı, başkonsolosluğun bahçesine patlayıcı maddelerin atılması sonucu gerçekleşti.
Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, diplomatik misyonların güvenliğine yönelik her türlü saldırının kesinlikle kınandığı ifade edildi. Ayrıca, bu misyonların güvenliğinin, Fransa'nın kararlılıkla uygulamaya devam ettiği Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi çerçevesinde güvence altına alındığı belirtilmiştir.
Ayrıca, açıklamada konsolosluk binalarının ve personelinin korunmasının uluslararası hukukun temel ilkeleri arasında yer aldığı vurgulandı.
Saldırının meydana geldiği sabah saatlerinde, Marsilya’daki Rus Başkonsolosluğu yakınlarında bir patlama gerçekleşti. Olayın, patlayıcının başkonsolosluk binasının bahçesine fırlatılması sonucu meydana geldiği bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, olayla ilgili olarak, Marsilya Başkonsolosluğu’ndaki patlamada “terör saldırısı” belirtilerinin bulunduğunu belirtmiş ve Fransa'dan kapsamlı bir soruşturma başlatılması için hızlı önlemler talep etmiştir.