Fransa'nın Sert Tepkisi
Fransa, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısını "en sert şekilde" kınadı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Lübnan'daki durumu ve Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri görüşmek üzere güvenlik toplantısı düzenlediği belirtildi.
Macron’un Açıklaması
Açıklamada, Macron'un İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını “en sert şekilde kınadığı” vurgulanırken, Fransa'nın bu tehditleri önlemek için askeri imkanlarını kullanma kararlılığını dile getirdi.
Lübnan'a Destek Konferansı
Macron ayrıca, Hizbullah ve İsrail'in bölgedeki saldırılarına son vermesi gerektiğinin altını çizerken, Fransa'nın Lübnan halkı ve kurumları için destek amacıyla yakın zamanda bir konferans düzenleyeceğini belirtti.
Jean-Noel Barrot'un Görevi
Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot'a Orta Doğu'ya yeniden gitmesi için talimat verildi. Barrot’un, bölgede gerilimi azaltmak ve özellikle Lübnan ile Gazze konusunda kalıcı çözümler bulmak amacıyla ilgili kimselerle görüşeceği kaydedildi.
Son olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklama ile İsrail’e onlarca balistik füze ile saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırının ardından, özellikle Tel Aviv'de siren sesleri duyulmaya başlandı.