Bist 100
10.899,55 1%
DOLAR
32,22 0,12%
EURO
35,03 0,1%
ALTIN
2.491,79 -0,24%

FOX TV’nin Yeni Dizisi Kızıl Goncalar RTÜK’ün Hedefinde

RTÜK, FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisini incelemeye aldı. Dizide Âl-i İmrân Suresi'nden bir ayet kullanıldı. Vatandaşların şikayetleri kayıt altına alınıyor.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 18:01
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 17:33

FOX TV’nin Yeni Dizisi Kızıl Goncalar RTÜK’ün Hedefinde

RTÜK, Kızıl Goncalar dizisini incelemeye aldı

Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, geçtiğimiz pazartesi ilk bölümüyle ekranlara geldi ve izleyicilerden büyük beğeni topladı. Dizinin girişinde Âl-i İmrân Suresi'nden "Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi" ayetinin yer alması, dikkat çekti. Bu diziyi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de yakından takip ediyor.

Ebubekir Şahin: Şikayetler kayıt altına alınıyor

Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "FOX TV'de yayınlanan yeni dizimizle ilgili olarak, vatandaşlarımızın çağrı merkezimize ilettikleri şikayetler titizlikle kaydedilmektedir. Tüm şikayetler, ilgili yayın kuruluşunun denetlenmesiyle birlikte, yetkili üst kurul uzmanlarımızca değerlendirilmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadelerini kullandı. FOX'ta ekrana gelen dizide, "Levent adlı idealist bir doktor ile Meryem adlı muhafazakar bir aile kızının kaderlerinin nasıl kesiştiği" konu ediliyor.

RTÜK tarafından inceleme başlatılan Kızıl Goncalar dizisi'nin yapım şirketinden açıklama

Özgün Namal ile Özcan Deniz'i buluşturan FOX'un Kızıl Goncalar dizisi yayına çıkar çıkmaz tartışma konusu olmuştu. RTÜK tarafından gelen şikayetler üzerine inceleme başlatılan dizinin yapım şirketi Golf Film'den açıklama geldi.

FOX TV’nin Yeni Dizisi Kızıl Goncalar RTÜK’ün Hedefinde