Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fotokapanda mücadele! Ekipler şahin ve kuzgunlara yem bıraktı

Yalova'da yaban hayvanlarının kış şartlarını hafifletmek için doğaya yem bırakıldı.

Yayın Tarihi: 02.02.2024 14:06
Güncelleme Tarihi: 02.02.2024 14:06

Fotokapanda mücadele! Ekipler şahin ve kuzgunlara yem bıraktı

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayvanları için yemleme çalışmaları devam ediyor. 

Bölgede yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışları nedeniyle yaklaşık 10 gündür süren yemleme çalışmaları kapsamında kurulan fotokapanlarla hayvanlar da görüntüleniyor. Böylelikle de hayvanların yemleri alıp almadıkları kontrol edildiği gibi sağlık durumları da gözlemlenebiliyor. 

yalov

Ekipler Beşpınar mevkisinde arazi araçlarıyla yem götürürken, belirlenen bölgelere sebze, meyve, saman, yonca, tavuk, mısır ve besi yemlerinden oluşan toplam 13.3 tonluk yem bırakıldığı kaydedildi. Kurulan fotokapanlarla doğada hangi hayvanların yemlerden faydalandığı da kontrol edildi. 

Şahin ve kuzgunlar yem kapma mücadelesinde! 

yalova yaban hayvanları

Ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının hayatta kalmasına yardımcı olan ekipler, fotokapanlarla aldıkları görüntüde şahin ve kuzgunların yem kapma mücadelesi görüldü. Hayvanların yaşamına destek olmasına yardımcı olan ekipler, aynı zamanda yaban hayvanlarının yaşam alanlarına inmesinin önüne geçmenin amaçlandığını kaydetti. 

Fotokapan kurulumunu yapan teknikerler ise yemleme sırasında çakal, tilki, yaban domuzu ve çeşitli kuş türlerinin beslenmelerini izlediklerini aktardı.