Özgün ve lezzetli bir tat arıyorsanız, muhallebili havuç tatlısı sizlerle! Mutfakta çok zaman harcamadan hatta fırınınızı bile açmadan pratik ve kolay bir şekilde tatlı yapmanız mümkün. Geleneksel tatlılar arasına yeni bir renk katacak olan muhallebili havuç tatlısı için havucunuzun olması yeterli. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu tarifle kaynananızı çatlatmaya hazır olun...
MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI MALZEMELERİ
- 5 tane orta boy havuç
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ölçüsünde iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı ölçüsünde şeker
- 1 silme ölçüsünde çay kaşığı tarçın
Muhallebisi için
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 4 su bardağı ölçüsünde süt
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
- Yarım su bardağı ölçüsünde şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde margarin ya da tereyağı
- Üzeri ve tabanı için ise Hindistan cevizi ve tarçın
MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI TARİFİ
- Havuçlarımızı güzelce rendeleyelim.
- Şeker ile beraber tavaya alarak havuçların suyu çekene kadar pişirelim.
- Süre sonunda ise tarçını ve cevizi ekleyerek güzelce karıştırma işlerimize devam edelim.
- Ocağın altını kapatalım ve 5 dakika kadar dinlendirelim. Bu esnada petibörlerimizi ufak ufak bölerek, pişirmiş olduğumuz havuçlarımızın üzerine ekleyelim ve güzelce harmanlayalım.
- Kare borcamımıza hindistan cevizimizi serpelim. Hazırlamış olduğumuz havuçlu ve petibörlü karışımımızı dökerek eşit şekilde her tarafa yayalım.
- Diğer bir yandan ise muhallebi için tereyağı ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri tenceremizin içerisine alarak koyulaşana kadar çırpalım.
- Tereyağınını ve vanilyayı ekleyerek çırpma işlemimize devam edelim ve piştiğini anladığımız zaman ocağın altını kapatalım.
- Muhallebimizi eşit şekilde kabımızın içersine dökerek üzerine hindistan cevizimizi serpelim. İlk sıcağa geçtiği zaman buzdolabında ortalama 2 - 3 saat dinlendirelim. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...