Anadolu Üniversitesi EUSA tekvando'daki başarısıyla TÜSF'den ödülle döndü
Anadolu Üniversitesi, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen EUSA Tekvando Turnuvasında elde ettiği derecelerle Avrupa ikincisi oldu ve bu başarı TÜSF’nin 30. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen ödül töreninde değerlendirildi. Turnuvada kazandığı madalyalar ve organizasyondaki derece, üniversitenin uluslararası üniversite sporlarındaki iddiasını sürdürdüğünü gösterdi.
turnuvadaki performans:
Sporcular, EUSA organizasyonunda toplamda 2 altın ve 7 bronz madalya kazanarak Anadolu Üniversitesi'ni takım sıralamasında Avrupa ikinciliğine taşıdı. Bu sonuç, üniversitenin tekvando branşındaki planlı çalışmasının ve uluslararası arenada elde edilen tecrübenin bir yansıması olarak değerlendirildi. Elde edilen madalyalar, hem bireysel başarıları hem de takım olarak gösterilen istikrarı ortaya koydu.
ödül töreni ve temsil:
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği "Ödül ve Tanıtım Gecesi"nde Anadolu Üniversitesi adına ödülü Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Abdurrahman Şafak aldı. Gecede, üniversite, spor ve medya dünyasından çok sayıda davetli yer aldı; uluslararası müsabakalarda derece yapan üniversiteler çeşitli kategorilerde ödüllendirildi. Anadolu Üniversitesi, TÜSF 2026 Ödül Töreni kapsamında EUSA organizasyonlarında altın madalya kazanan üniversiteler kategorisinde takdir edildi.
Anadolu Üniversitesi'nin Tiran'daki performansı, kurumun uluslararası üniversite sporlarına verdiği önemin ve spor altyapısına yapılan yatırımın somut bir göstergesi olarak sunuldu. Üniversitenin bu tür organizasyonlardaki başarısının gelecekteki hedefler ve katılacağı etkinlikler için de moral kaynağı olması bekleniyor.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ARNAVUTLUK’UN TİRAN KENTİNDE DÜZENLENEN EUSA TEKVANDO TURNUVASI’NDA ELDE ETTİĞİ 2 ALTIN VE 7 BRONZ MADALYAYLA AVRUPA İKİNCİSİ OLARAK, TÜSF’NİN 30. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ GECESİNDE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.