DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,12 -0,1%
ALTIN
5.936,08 -0,65%
BITCOIN
3.821.691,25 -0,96%

Filistin Kızılayı, İsrail'in Refah'taki Ambulans Saldırısını Yalanladı

Filistin Kızılayı, Refah'taki ambulans saldırısına dair İsrail ordusunun iddialarını çürüttü ve gerçeği ortaya koyan görüntüleri sundu.

Yayın Tarihi: 05.04.2025 17:24
Güncelleme Tarihi: 05.04.2025 17:24

Filistin Kızılayı, İsrail'in Refah'taki Ambulans Saldırısını Yalanladı

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 23 Mart'ta gerçekleşen ve 15 sağlık ile sivil savunma çalışanının hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya yönelik İsrail ordusunun iddialarını yalanladı. Kızılay, yaptığı açıklamada, olayla ilgili yayımlanan görüntülerde ambulansların acil servis işaretleri taşıdığının net bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

Açıklamada, İsrail ordusunun kendi birliklerinin ambulanslara rastgele ateş açmadığına dair öne sürdüğü iddiaların çürütüldüğüne dikkat çekildi. "Ele geçirilen görüntüler, gerçeği açıkça ortaya koyuyor ve bu, İsrail'in anlatısını çürütüyor" denildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılar, sağlık ve sivil savunma personelini hedef alması sebebiyle uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere yol açmaya devam ederken, Tel Aviv yönetimi bu saldırıları sürekli olarak inkar etme politikasını sürdürmekte.

İsrail Savunma Bakanı Gideon Saar, İsrail askerlerinin "rastgele bir ambulansı hedef almadığını" savunarak, aracın askerlere doğru şüpheli bir şekilde yaklaştığını iddia etti. Bununla birlikte, İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, görüntülerin aksine araçların farlarının kapalı olduğu ve acil durum sinyali olmadan yaklaştığı gerekçesiyle ateş açıldığını öne sürdü.

Filistin Kızılayı, 23 Mart'taki saldırıda yaralananları kurtarmak amacıyla bölgeye gönderilen dört ambulansın İsrail ordusu tarafından kuşatma altına alındığını ve bazı sağlık görevlilerinin bu saldırıda yaralandığını bildirdi. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi de aynı gün Filistin Kızılayı'na bağlı sağlık ekibini kurtarmak için yola çıkan ekipleriyle bağlantıyı kaybetmişti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah'ta hedef alınan sağlık çalışanlarından bazılarının cansız bedenlerine ulaşıldığını ve ellerinin bağlı, başlarına ve göğüslerine ateş açılmış şekilde derin bir çukura gömüldüğünü açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı