Fidan Atlanta'da Motegi ile ticaret ve bölgesel gündemi ele aldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Atlanta'da G20 çerçevesinde Toshimitsu Motegi ile ticaret, yatırımlar ve Asya-Pasifik ile Orta Doğu gündemini görüştü.

Yayın Tarihi: 30.10.2026 21:25
Güncelleme Tarihi: 30.10.2026 21:30

Fidan Atlanta'da Motegi ile ticaret ve bölgesel gündemi ele aldı

Fidan Atlanta'da Motegi ile ticaret ve bölgesel gündemi ele aldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta kentinde Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, iki ülke ilişkilerinin ekonomik ve bölgesel boyutlarına odaklandı.

görüşmenin odak noktaları:

Fidan, toplantıda ticaret ve yatırım ilişkilerinin derinleştirilmesinin önemini vurguladı. Özellikle karşılıklı yatırımların artırılması ve Türk ile Japon şirketleri arasındaki iş birliğinin üçüncü ülkelere yönelik projelerle genişletilmesi gerektiğine dikkat çekti. Taraflar, ekonomik ortaklıkların yeni sektörlere taşınmasının her iki ülke çıkarına olduğu konusunda mutabık kaldı.

Ayrıca Asya-Pasifik ve Orta Doğu bölgelerindeki gelişmelerin yarattığı fırsat ve riskler de görüşmenin gündeminde yer aldı. İki bakan, bölgesel istikrarın korunması ve iş birliğinin artırılmasına yönelik koordinasyonun sürdürüleceğini bildirdi.

fidan'ın diğer ikili temasları ve beklentiler:

Fidan'ın Atlanta'daki temasları kapsamında ayrıca Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İngiltere Dışişleri Bakanı Ed Miliband ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Bakan, toplantı marjında daha önce Endonezya Dışişleri Bakanı Arrmanatha Christiawan Nasir ile de bir araya gelmişti. Bu ikili görüşmelerin, G20 platformunda ülkeler arası koordinasyonu güçlendirmesi hedefleniyor.

ATLANTA (İHA) - DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, ABD’DE DÜZENLENEN G20 DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI...

ATLANTA (İHA) - DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, ABD’DE DÜZENLENEN G20 DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI MARJINDA JAPONYA DIŞİŞLERİ BAKANI TOSHİMİTSU MOTEGİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!