Olayın gelişimi:
Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar Mahallesi sınırlarında yürütülen doğal gaz boru hattı çalışmalarında kullanılan bir kamyonetin kasasındaki jeneratör, henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Kısa sürede büyüyen alevler kamyoneti sardı ve çevredeki ormanlık alana sıçradı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Müdahale ve söndürme çalışmaları:
Bölgeye ulaşan birimler arasında Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopter, çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçileri yer aldı. Ekiplerin havadan ve karadan eşgüdümlü müdahalesiyle alevler ormanlık alanda yayılmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Kamyonet olayda kullanılamaz hale geldi ve yanan bölgede ekipler tarafından yoğun bir soğutma çalışması başlatıldı.
Soruşturma ve değerlendirme:
Yangının çıkış nedeni hakkında çalışmalar devam ediyor; yetkililer olayın henüz bilinmeyen bir nedenle başladığını belirtiyor. Bölgedeki hızlı müdahale sayesinde ormanlık alanda daha geniş bir yangın meydana gelmesi engellendi. Olayla ilgili teknik inceleme ve tahkikat sürüyor.
MUĞLA’NIN FETHİYE İLÇESİNDE DOĞAL GAZ ÇALIŞMASINDA KULLANILAN BİR KAMYONETTEKİ JENERATÖRÜN ALEV ALMASI SONUCU ÇIKAN VE ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGIN, EKİPLERİN HIZLI MÜDAHALESİYLE BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ.