Evrenseki Sahili'nde Gömeçli Deresi'nden Gelen Atık Sular Denizi Kahverengiye Bürüdü, Turistler Sahili Terk Etti

Antalya Manavgat Evrenseki Sahili'nde Gömeçli Deresi'nden geldiği öne sürülen atık sular denizi kahverengiye çevirdi; turistler sahili boşalttı, yetkililer inceleme başlattı.

Yayın Tarihi: 09.05.2026 12:02
Güncelleme Tarihi: 09.05.2026 12:13

Evrenseki Sahili'nde Gömeçli Deresi'nden Gelen Atık Sular Denizi Kahverengiye Bürüdü, Turistler Sahili Terk Etti

Evrenseki Sahilinde deniz renginde değişim: Turistler sahili terk etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Evrenseki Sahili, Gömeçli Deresi'nden geldiği ileri sürülen atık sular nedeniyle denizin maviden kahverengiye dönüşmesiyle karşılaştı. Olay sahil hattında hem görsel kirliliğe hem de rahatsız edici bir kokuya yol açtı; bölgeden dron ile görüntüler alındı.

Olayın seyri ve etkileri

Evrenseki-Ilıca Mahallesi sınırındaki Gömeçli Deresi'nden denize karışan sular, kıyı boyunca hızla yayılarak deniz renginin değişmesine neden oldu. Görüntü kirliliği ve kötü koku sebebiyle sahildeki kullanım ciddi oranda azaldı.

Turist ve işletmeci tepkileri

Denizin renginin değişmesiyle birlikte bölgede bulunan otellerin sahilleri boşaldı; denize giren turist neredeyse kalmadı ve bazı turistlerin acentalarına şikayette bulunduğu bildirildi. Evrenseki sahilinde su sporları işleten Ercan İşbilir konuyu anlattı: "Ne olduğunu anlayamadık. Derenin yukarısındaki işletmelerden kanalizasyon bırakıldığına inanıyoruz. Sahilde 1 tane bile turist denize girmiyor. Az sayıda turist güneşleniyor. Denizdeki kirliliğin yanında pis bir koku yayılıyor. Yetkili mercilere durumu bildirdik. En kısa sürede sorunun çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz."

Resmi açıklama ve yerel değerlendirme

Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, gerekli tespitlerin yapıldığını ve tespitlerin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. Evrenseki Mahalle Muhtarı Hasan Kaya ise bölgede 3 tane hayvan çiftliği bulunduğunu, deredeki atık suların bu çiftliklerden birisinden geldiğini tahmin ettiklerini fakat "gerekli incelemeler yapılmadan kimseyi suçlayamayacaklarını" vurguladı.

Yetkililerin yapacağı incelemeler ve alınacak önlemler sonucunda sorunun kaynağı ve sorumlularının netleşmesi bekleniyor.

MANAVGAT İLÇESİNİN TURİZMİNDE ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN OLAN EVRENSEKİ SAHİLİ, GÖMEÇLİ DERESİ'NDEN...

MANAVGAT İLÇESİNİN TURİZMİNDE ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN OLAN EVRENSEKİ SAHİLİ, GÖMEÇLİ DERESİ'NDEN GELDİĞİ İLERİ SÜRÜLEN ATIK SULAR NEDENİYLE KAHVERENGİYE BÜRÜNDÜ.

MANAVGAT İLÇESİNİN TURİZMİNDE ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN OLAN EVRENSEKİ SAHİLİ, GÖMEÇLİ DERESİ'NDEN...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!