Evrenos'ta yatırımlar belirleyici olacak: sanayicinin tercihine göre yol haritası

Dutlulu, Evrenos Sanayi Bölgesi'ndeki altyapı ve ulaşım sorunlarının MASKİ projeleriyle çözüleceğini, kararı sanayicilerin vereceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 29.09.2026 16:23
Güncelleme Tarihi: 29.09.2026 16:23

Evrenos'ta yatırımlar belirleyici olacak: sanayicinin tercihine göre yol haritası

Evrenos sanayi bölgesinde çözüm arayışı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen program kapsamında Evrenos Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıya MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve oda üyeleri katıldı.

toplantıda ele alınan konular:

Görüşmede, bölgenin uzun yıllardır süren altyapı ve ulaşım sorunları masaya yatırıldı. Yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon altyapısı, yolların durumu ve özellikle bölgedeki atıksu sorununun çözümüne ilişkin seçenekler detaylandırıldı. Toplantıda sanayicilerin yaşadıkları pratik sorunlar ve üretim faaliyetlerine yansıyan etkiler dinlendi; kış aylarında yolların çamur ve çukurlar nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi, çalışanların ve işletme sahiplerinin iş yerlerine ulaşım güçlüğü çekmesi öne çıkan şikâyetler arasında yer aldı.

plan, maliyet ve seçenekler:

Başkan Dutlulu, Akhisar dönemi deneyimine atıfta bulunarak benzer bir çalışmanın Evrenos'ta da yapılabileceğini söyledi. Dutlulu, MASKİ tarafından hazırlanan projenin yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını kapsayacak bölümünün yaklaşık 160 milyon TL, asfalt çalışmalarının ise yaklaşık 100 milyon TL maliyete sahip olacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı yatırımının sanayicilerden herhangi bir bedel alınmadan gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Atıksu konusunda iki ana yol öne çıktı: işletmelerin kendi ön arıtma sistemlerini kurup atıksuların MASKİ tarafından kontrol edilmesi veya bölgenin Muradiye Organize Sanayi Bölgesine dahil edilmesi. Dutlulu, projenin 2027 yılı yatırım planına alınmasının hedeflendiğini belirterek, uygulama yolunun sanayicilerin tercihine göre şekilleneceğini ifade etti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, bölgedeki sorunların yeni olmadığını, sıkıntıların 1983 yılından bu yana sürdüğünü vurguladı. Toplantıda söz alan sanayiciler ayrıca bazı sorunların yaklaşık on yıldır çözüm beklediğini belirterek kısa vadede yolların iyileştirilmesini talep etti ve kalıcı, kapsamlı adımlar istedi.

Başkan Dutlulu toplantının sonunda 'asıl yatırımcı olarak kararı siz vereceksiniz' mesajını tekrarladı; tek başına karar almayacağını, işi bilenlerle konuşacağını söyledi. Görüş alışverişinin süreceği, sanayicilerin tercihine göre net yol haritasının belirleneceği kaydedildi.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, EVRENOS SANAYİ BÖLGESİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, EVRENOS SANAYİ BÖLGESİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ. TOPLANTIDA BÖLGEDE UZUN YILLARDIR YAŞANAN ALTYAPI VE ULAŞIM SORUNLARI İLE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ. BAŞKAN DUTLULU, SANAYİCİLERİN VERECEĞİ KARARA GÖRE YOL HARİTASININ ŞEKİLLENECEĞİNİ İFADE ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.