Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,25 0,08%
EURO
35,13 0,15%
ALTIN
2.489,51 0,05%

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin sansürü sanatçılar tarafından protesto edildi

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin bayrağının yasaklanması ve sanatçıların Filistin'e destek mesajlarının sansürlenmesi tartışmalara yol açtı

Yayın Tarihi: 09.05.2024 00:12
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 00:12

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin sansürü sanatçılar tarafından protesto edildi

Eurovison Şarkı Yarışması, Filistin bayrağının yasaklanması ve şarkıcıların sahnede Filistin'e destek mesajları vermesiyle başlayan tartışmalara sahne oldu. İsveç'in Malmö şehrinde düzenlenen yarışmanın ilk yarı finalinde, ev sahibi İsveç'in şarkıcısı Eric Saade'nin Filistin mücadelesinin sembolü kefiyeyle çıkması büyük yankı uyandırdı.

İrlandalı şarkıcı Bambie Thug'un yüzüne yazdığı 'Filistin'e Özgürlük' ve 'Ateşkes' ifadelerini sahnede silmek zorunda kalması da dikkat çekti. Eurovision'un düzenleyicisi Avrupa Yayın Birliği (EBU), sanatçıların siyasi mesajlar vermesine izin verilmeyeceğini belirterek bu durumu eleştirdi.

gazze

Protestoların ve sansür tartışmalarının yarışmanın ilerleyen aşamalarında da devam etmesi bekleniyor. İsveç Filistin Grubu'nun yarı final ve final günlerinde İsrail'in yarışmadan men edilmesi çağrılarını yineliyor olması, olayın daha da büyüyeceğine işaret ediyor.

Ayrıca, ABD'li oyuncu Mark Ruffalo'nun Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek attığı tweet de tartışmalara katkı sağladı. Ruffalo, Refah kentindeki çocukların ölmemesi için ateşkes çağrısı yaparak, Filistinlilere yönelik insanlık dışı muameleye tepki gösterdi.