Espressolab’un latte art şampiyonası barista yeteneklerini öne çıkardı

Espressolab, 4 Eylül’de Merter Roastery Hangar’da düzenlediği Barista Latte Art Championship’e 54 şehirden 100 baristayı ağırladı; Serap Toprak şampiyon oldu.

Yayın Tarihi: 09.09.2026 09:39
Güncelleme Tarihi: 09.09.2026 09:39

Espressolab’un latte art şampiyonası barista yeteneklerini öne çıkardı

Espressolab baristaların yaratıcı sunum becerilerini sergiledi

Espressolab, baristaların teknik becerilerini ve üreticiliklerini geliştirmek amacıyla düzenlediği Barista Latte Art Championship yarışmasının dördüncüsünü 4 Eylül’de Merter Roastery Hangar’da gerçekleştirdi. Organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi oldu; ön elemelerde 54 şehirden toplam 100 barista yarıştı.

Finale kalan baristalar ve jüri:

Ön elemelerin ardından finale yükselen beş isim, Espressolab Galata Tower’dan Serap Toprak, Espressolab İstanbul Karaköy’den Yusuf Bol, Espressolab Mecidiyeköy Meydan’dan Recep Önür ile birlikte Oğuzhan Değerli ve Özgür Yusuf Topal oldu. Finale hakemlik eden ekipte Espressolab Operasyon Eğitim Müdürü Taylan Kurt, Head Roaster / Kahve Departman Müdürü Kürşat Paksoy ve Yurt İçi Operasyon Müdürü Gürhan Ay yer aldı. Eğitmen Kübra Arda ise teknik hakem olarak görev yaptı.

Final etabında yarışmacılardan hem özgün Latte Art tasarımlarını sunmaları hem de çarktan çıkan sürpriz figürleri başarıyla uygulamaları istendi. Jüri, baristaların teknik yeterliliğini, üreticiliklerini ve sunum özenini birlikte değerlendirdi.

Şampiyonluk, ödüller ve sıra dışı sunumlar:

Final sonucunda Espressolab Galata Tower mağazası baristalarından Serap Toprak birinci oldu. Toprak, birincilik ödülü olarak Bali’de iki kişilik 4 gece 5 gün tatil ile Moccamaster Kahve Makinesi kazandı. İkinci olan Yusuf Bol’a Moccamaster Kahve Makinesi ve V60 Demleme Seti verilirken, üçüncü olan Recep Önür de Moccamaster Kahve Makinesi ile ödüllendirildi.

Finalde baristaların birbirinden yaratıcı sunumları ve teknik yaklaşımı, yarışmanın izleyiciler tarafından da ilgiyle takip edilmesini sağladı. Hem özgün tasarımların hem de çarktan çıkan sürpriz figürlerin fincana başarıyla yansıtılması öne çıktı.

Markanın bakışı ve gelecek hedefleri:

Espressolab CMO’su Ersin Kefeli, yarışmayla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "Dört yıldır düzenlediğimiz Barista Latte Art Championship ile bu yıl da baristalarımızı bir araya getirdik. Kahvenin tadı kadar sunumu da deneyimin bir parçası. Latte Art, baristalarımızın teknik becerilerini ve üreticiliklerini ortaya koyarken, kahve hazırlarken gösterdikleri özeni de fincana yansıtıyor."

Kefeli, markanın baristaların gelişimini kahve kültürünün önemli bir parçası olarak gördüğünü belirtti ve yeni tekniklerin öğrenilebileceği, deneyim kazanılabileceği fırsatlar sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Espressolab, dört yıldır sürdürdüğü bu organizasyon üzerinden farklı mağaza ve bölgelerde görev yapan baristaları teşvik etmeyi, ekipler arası bilgi paylaşımını güçlendirmeyi ve teknik yetkinlikleri artırmayı hedefliyor. Marka, Barista Latte Art Championship’i gelecek yıl farklı ülkelerden baristaların da katılımıyla uluslararası boyuta taşımayı planlıyor.

54 ŞEHİRDEN 100 BARİSTANIN KATILDIĞI YARIŞMADA 5 FİNALİST ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE ETTİ. ŞAMPİYON...

54 ŞEHİRDEN 100 BARİSTANIN KATILDIĞI YARIŞMADA 5 FİNALİST ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE ETTİ. ŞAMPİYON BARİSTA, BALİ TATİLİ VE MOCCAMASTER KAHVE MAKİNESİ ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.