Esnaf odalarıyla Samsun Yüzyılı için yatırım ve üretim vurgusu

Samsun Valisi Orhan Tavlı, esnaf odası başkanlarıyla buluşmasında yatırım, üretim ve istihdam odaklı 'Samsun Yüzyılı' hedefini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 05.09.2026 12:11
Güncelleme Tarihi: 05.09.2026 12:12

Esnaf odalarıyla Samsun Yüzyılı için yatırım ve üretim vurgusu

Esnaf odaları buluşması: Samsun yüzyılına hazırlık

Samsun Valisi Orhan Tavlı, il genelinde faaliyet gösteren esnaf odası başkanlarıyla düzenlenen Esnaf Odaları Buluşma Programı'nda kentin üretim potansiyeli ve esnaf odaklı çalışmaların önemine dikkat çekti. Toplantıya Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler ile il genelindeki oda başkanları katıldı. Program, Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirildi.

toplantının kapsamı:

Görüşmede Samsun'un gelişen sanayisi ve büyüyen ekonomisi temel alındı; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejileri ile kentin Karadeniz'in üretim merkezi olma hedefi ele alındı. Cumhurbaşkanının liderliğinde, Cumhuriyet'in ikinci asrında Türkiye Yüzyılı ile birlikte Samsun Yüzyılı'nı inşa etme hedefi toplantının ana gündem maddelerinden biri oldu.

esnafın rolü ve yatırım gündemi:

Toplantıda ayrıca, terörden arındırılmış bir Türkiye'nin getirdiği huzur ve bereket ortamında Samsun'da süren ve planlanan yatırımlar masaya yatırıldı. Bu süreçte kentin ticari hayatını güvenli, huzurlu ve istikrarlı bir şekilde sürdüren esnaf ve sanatkarların çalışmaları ile beklentileri değerlendirildi. Katılımcılar, esnafın yatırım ve üretim odaklı büyüme stratejisindeki kritik rolünü vurguladı.

Program, kamu ve esnaf temsilcileri arasında iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesine yönelik adımların konuşulmasıyla devam etti; kentteki vizyon projelerin hayata geçirilmesinde esnafın katkısının önemi öne çıkarıldı. Valilik ve ilgili kurumların, esnafın taleplerini takip ederek uygulamaya yönelik adımlar atacağı belirtildi.

SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI, KENTTE FAALİYET GÖSTEREN ESNAF ODALARININ BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA...

SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI, KENTTE FAALİYET GÖSTEREN ESNAF ODALARININ BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELEREK KENTTE DEVAM EDEN VE PLANLANAN YATIRIMLAR İLE ESNAF VE SANATKARLARIN TİCARİ HAYATINA İLİŞKİN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.