Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Göreve Başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Eskişehir Valisi olarak atanan Dr. Erdinç Yılmaz, bugün makamına başlayarak görevine resmen başladı. Kararnameyle 19 ile yeni vali atandı, 7 ilin mevcut valisi ise Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi.
Göreve başlama ve karşılama
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un Mülkiye Başmüfettişi olarak atanmasının ardından göreve getirilen Dr. Erdinç Yılmaz, il protokolü ve vatandaşlar tarafından valilik binası önünde karşılandı. Çocuklar ve vatandaşların çiçeklerle karşıladığı Yılmaz, makam odasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Halka açık hizmet vurgusu
Vali Yılmaz, memleketine dönmenin mutluluğunu ifade ederek daha önce bölgede üstlendiği görevleri hatırlattı: Sivrihisar Kaymakamlığı'nda 4 yıl, Tepebaşı Kaymakamlığı'nda 2 yıl görev yaptığını belirten Yılmaz, 10 Haziran 2020 tarihli Valiler Kararnamesi ile Osmaniye'ye vali olarak atandığını ve 7 Ocak 2026 Valiler Kararnamesi ile Eskişehir'e vali olarak döndüğünü söyledi. "Kapımız vatandaşa hep açık ve ulaşılabilir olacak" ifadesine yer veren Yılmaz, "Başarılı olmak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Hep halkımızın, vatandaşımızın yanında olacağız" dedi. Ayrıca, "Kimsesizlerin kimsesi olmaya hep gayret gösterdim, burada da gayret göstereceğim" vurgusunu yaptı.
Basınla işbirliği ve şeffaflık
Dr. Erdinç Yılmaz, basınla yakın çalışma sözü vererek bilginin doğru ve zamanında aktarılmasının önemine dikkat çekti: "Bilgi çağının ötesini yaşadığımız bu çağımızda, bilginin doğru ve zamanında aktarılması çok önemli. Basınımızın bize desteği her zaman çok kıymetli olacak." Osmaniye'de basınla kurdukları koordinasyonu örnek gösteren Yılmaz, Eskişehir'de de aynı titizlikle çalışacaklarını belirtti.
SON YAYINLANAN VALİLER KARARNAMESİ İLE ESKİŞEHİR VALİSİ OLARAK ATANAN VE BUGÜN GÖREVİNE BAŞLAYAN DR. ERDİNÇ YILMAZ, "BAŞARILI OLMAK İÇİN ELİMDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERECEĞİM. HEP HALKIMIZIN, VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ. KAPIMIZ VATANDAŞA HEP AÇIK VE ULAŞILABİLİR OLACAK" DEDİ.