Denetimlerin kapsamı ve tespit edilen aykırılıklar:
Eskişehir Valiliği'nin duyurusuna göre, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri il merkezi ve ilçelerde temmuz ayı boyunca denetimlerini sürdürdü. Denetimler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve benzeri maddeler üzerine yoğunlaştı.
Bu kapsamda, toplam 261 firmada 11 bin 782 ürün incelendi. Ekiplerin tespit ettiği aykırılıklar nedeniyle işletmelere toplam 1 milyon 380 bin TL idari para cezası uygulandı.
Haksız fiyat artışı denetimleri:
Haksız fiyat artışı iddialarına yönelik çalışmalarda ise 81 firma bünyesinde 405 ürün kontrol edildi. Hazırlanan tutanaklar, detaylı değerlendirme için Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderildi.
Valilik açıklamasında, denetim personelinin il genelinde görevlerini sürdürdüğü ve kontrollerin tüketici haklarının korunması amacıyla devam edeceği vurgulandı.