Eskişehir'de Sağanak Çadırları Su Basan Mevsimlik İşçiler Yardım Bekliyor

Eskişehir Tepebaşı Sakintepe'de mevsimlik tarım işçilerinin çadırları öğleden sonra bastıran sağanakta su aldı; eşyalar kullanılamaz hale geldi, vatandaşlar yardım istiyor.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 17:38
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 17:55

Eskişehir'de Sağanak Çadırları Su Basan Mevsimlik İşçiler Yardım Bekliyor

Eskişehir'de Sağanak Çadırları Su Basan Mevsimlik İşçiler Yardım Bekliyor

Eskişehir'de öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur, bölgede barınan mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarını olumsuz etkiledi. Tepebaşı ilçesi Sakintepe Mahallesinde kurulu çadırların içine su doldu; vatandaşların eşyaları kullanılamaz hale geldi.

Olayın ayrıntıları

Farklı illerden gelen mevsimlik işçiler, barınma amaçlı kurdukları çadırlarda gündelik yaşamlarını sürdürüyor. Öğleden sonra başlayan sağanakla biriken su, çadırların içine nüfuz ederek yatacak alanlardan erzaklara kadar çok sayıda eşyayı ıslattı ve zarar görmesine neden oldu.

Vatandaşlar, aniden bastıran yağış karşısında çaresiz kaldıklarını; çadırlarını ve içindeki eşyaları yağmurdan koruyamadıklarını belirtti.

Vatandaşların talepleri ve koşullar

Zaten zor şartlar altında yaşadıklarını ifade eden işçiler, yağışlarla birlikte hava sıcaklığının düştüğünü ve durumun daha da kötüleştiğini söyledi. Yetkililerden yardım ve destek beklediklerini belirten vatandaşlar, çadırların onarımı veya uygun barınma sağlanması için müdahale talep ediyor.

Olayın sorumlularından veya ilgili kurumlardan henüz bir açıklama yapılmadı; mağdur vatandaşlar yardım ulaşana dek bekleyişlerini sürdürüyor.

ESKİŞEHİR’DE SAĞANAK YAĞMURUN SONRASINDA MEVSİMLİK İŞÇİLERİN BARINDIĞI ÇADIRLARI SU BASARKEN...

ESKİŞEHİR’DE SAĞANAK YAĞMURUN SONRASINDA MEVSİMLİK İŞÇİLERİN BARINDIĞI ÇADIRLARI SU BASARKEN, EŞYALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

ESKİŞEHİR’DE SAĞANAK YAĞMURUN SONRASINDA MEVSİMLİK İŞÇİLERİN BARINDIĞI ÇADIRLARI SU BASARKEN...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.