Eskişehir’de S58 şoförü fenalaşan çocuğu güzergahını değiştirip hastaneye ulaştırdı
Olay ve araç içi kayıt
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Çukurhisar-Eskişehir seferini yapan S58 hattındaki bir belediye otobüsünde yolculuk eden bir çocuk seyir halindeyken fenalaştı. O anlar, otobüsün araç içi kamerası tarafından kaydedildi.
Kayıtlarda, ayakta yolculuk eden erkek çocuğun aniden rahatsızlandığı, yanındaki kişinin çocuğu bir koltuğa oturttuğu ve diğer yolcuların yardım ettiği görülüyor. Bu sırada otobüs şoförü, zaman kaybetmeden güzergahını değiştirerek çocuğu kentteki özel bir hastaneye ulaştırdı.
Sürücünün müdahalesi ve sonrasında
13 yıldır görev yapan sürücü Hasan Uyanık, durumu fark ederek en yakın sağlık kuruluşuna yöneldi. Görüntülerde ayrıca çocuğun bir kişi tarafından kucaklanarak hastaneye götürüldüğü yer alıyor.
Olayın ardından, duyarlı müdahalesi nedeniyle Hasan Uyanık, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce tarafından makamında kabul edildi. Başkan Ünlüce, örnek davranışı nedeniyle Uyanık’a teşekkür etti.
Olay, toplu taşımada görevli personelin acil durumda hızlı ve doğru müdahalesinin önemini bir kez daha gösterdi; araç içi kamera kayıtları da müdahalenin sürecini belgeledi.
Eskişehir'de belediye otobüs şoförü, fenalaşan çocuk yolcuyu güzergahını değiştirerek en yakın hastaneye ulaştırdı. Duyarlı otobüs sürücüsü Hasan Uyanık (sağda), Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce (solda) tarafından makamda kabul edildi.